Ez történt az év elején a Magyar Vendéglátók Ipartestületében
Január folyamán egy szakmai megbeszélés keretei között Horváth Gergely, az MT Zrt. vezérigazgató helyettese az MVI közreműködését kérte a kultúra és a gasztronómia kapcsolódási pontjainak kutatásában.
Nem sokkal később az MVI, az MSzÉSz és a MÉSz képviselői a szakmai lobbitevékenység összehangolásáról és egységes álláspont kialakításáról folytattak egyeztető megbeszélést – fő téma a reprezentációs adó és az ÁFA-csökkentés volt.
Kibővített ülést tartott az ipartestület Képviselő Testülete (az ülés részleteiről hétfőn számolunk be).
Kovács László elnök előadást tartott a Vidékfejlesztési Minisztériumban megrendezett Országos Élelmiszerlánc Fórum keretében. Az előadás témája vendéglátó szakma állásfoglalása volt a hazai élelmiszeripari árualapokról.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >