Egyre népszerűbb az új sárgadinnyefajta
Berobbant az európai piacra a különleges „limelon” sárgadinnyefajta – olvasható az origon.
A freshplaza.com a közelmúltban arról számolt be, hogy a holland HillFresh vállalat az elmúlt évben behozta az európai piacra az Ázsiából származó, teljesen új típusú, „limelon” nevű sárgadinnyét, amely magas cukortartalma ellenére nem túl édes, mivel kombinálja a sárgadinnye édes és a citrom fanyar ízét- írja az agroinform.hu.
Az új fajta merőben különbözik az Európában ismert sárgadinnyéktől, viszont Dél-Amerikában, Afrikában és Ázsiában már korábban is ismert volt. Geerten van Luttikhuizen, a HillFresh igazgatója szerint Európa-szerte máris nagy és gyorsan növekvő kereslet mutatkozik iránta, különös tekintettel a gyümölcs kitűnő eltarthatóságára.
Az európai piac nagy részét egyelőre egy Almería-környéki spanyol vállalat látja el, amely örül a fajta különleges sikerének, és már egy héten belül meg is kezdi a szállításokat, később pedig más, például afrikai beszállítók is szóba jöhetnek. A „limelon” elosztását viszont a vetőmag ellátását biztosító tajvani vállalattal kötött szerződés alapján a HillFresh irányítja. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
Hamarosan megjelenik a boltokban a hazai dinnye
Az állandó, tíz fok feletti hőmérséklet tökéletes időjárásnak számít a…
Tovább olvasom >Elindította dinnye fogyasztásösztönző kampányát az AMC, szeptember végéig tarthat a szezon
Dübörög a dinnyeszezon, mi több, ma már nem igazán állja…
Tovább olvasom >Jelentősen kevesebb gyümölcs érett az EU-ban
Az uniós görögdinnyetermés fele Spanyolországból és Olaszországból származik, mely országok…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >Decemberben alig változott a GKI konjunktúraindexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt.– az EU támogatásával –felmérése szerint decemberben…
Tovább olvasom >Ünnepi fogások: bacon kuglóf, baconos sajttorta és szilveszteri kandírozott virslifalatkák
Sokszor egy-egy szokatlanabb hozzávaló, vagy akár maga a tálalás is…
Tovább olvasom >