Évről-évre csökken az élelmiszer-biztonsági problémák száma Húsvétkor
Évről-évre csökken a húsvétot megelőző ellenőrzések során tapasztalt élelmiszer-biztonsági problémák száma – közölte Farle Csaba Csongrád megyei főállatorvos kedden Szegeden.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
A szakember az egyik magyar tulajdonú üzlethálózat szegedi áruházának ellenőrzésekor elmondta: a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (Nébih) által elrendelt, a húsvétot megelőző, március 4-től 31-ig tartó akció során kiemelten vizsgálják az ünnephez kapcsolódó termékek előállítását és forgalmazását.
A hatóság szakemberei ellenőrzik a pácolt, füstölt termékek, nyers és főtt húskészítmények, az édesipari, és alkoholos termék előállítását és forgalmazását, a tojáscsomagolást és -forgalmazást, valamint a szezonális zöldség és gyümölcs árut. Emellett vizsgálják az élőállatok – főként a nyulak és bárányok – szállításának körülményeit is – tudatta a megyei főállatorvos.
A hatóság szakemberei ellenőrzik a termékek tárolását, az áru jelölését, a fogyaszthatósági időket – tette hozzá.
Az élelmiszertermékek származásával, előállításával kapcsolatos problémákkal jellemzően nem találkoznak az ellenőrök, a leggyakrabban a tárolás körülményeivel, illetve a fogyaszthatósági idő betartásával kapcsolatos szabálytalanságokat derítenek föl – közölte Farle Csaba. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Hangsúlyosabb megjelenést kapnak az európai termékek a dán Salling Group üzleteiben
Új, „fekete csillagos” címkét vezet be üzleteiben a dán Salling…
Tovább olvasom >K&H: sokan még mindig nem néznek körül a kötelezőknél
Bár a középkorú autósok többsége nyitott a legjobb ajánlatok felkutatására,…
Tovább olvasom >Új vásárlói trendek: influenszerekre és a közösségi médiára támaszkodunk
Nemcsak a közösségi platformoknak jut minden eddiginél nagyobb szerep a…
Tovább olvasom >