Európai vizsgálat indul színezék ügyben
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) vizsgálatot indít az élelmiszeradalékok, mint például a színezékek és a tartósítószerek használata és a gyerekek hiperaktivitása közötti összefüggés feltárására – közölte az Európai Bizottság.
A brüsszeli testület azután szólította fel a vizsgálat lefolytatására az
EFSA-t, hogy egy brit egyetem (Southampton) tanulmánya szerint a mesterséges
adalékokat tartalmazó élelmiszerek fogyasztása hiperaktivitást okoz a gyerekeknél.
Az EFSA véleményének ismeretében az Európai Bizottság később döntést hoz arról,
szükség van-e valamilyen közösségi intézkedésre a kérdésben.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >