Európai sörtrendek
Az Európai Sörgyártók Szövetségének idei antwerpeni fórumán és a vele párhuzamosan zajló tudományos tanácskozáson a világ legismertebb szakemberei beszélgettek a sörvilág jelenéről és jövőjéről, régi és új alapanyagokról, meghatározó stílusokról és innovációs trendekről. A sörgyártásban is a folyamatos innováció és a fenntarthatóság a két fő téma.
A fejlett technológiájú üzemekben az újra felfedezett élesztőtörzsek és új alapanyagok felhasználása teljesen új ízvilágú sörök megalkotását teszi lehetővé. A gyártástechnológia legnagyobb fejlődése az alkoholmentes sörök területén tapasztalható. A harmonikusabb ízvilágot biztosító új technológiáknak köszönhetően ezeknek az ízesített vagy ízesítetlen italoknak az elkövetkező években várható az igazi áttörése. A legújabb trendek szerint a gluténmentes sörök törnek előre a sörspecialitások terén. A sörgyártásban a csökkentett súlyú üveg- vagy aludoboz-csomagolások után a fókusz inkább már azoknak az anyagoknak a kutatásán van, amelyek könnyen újrahasznosíthatók és rövid úton illeszthetők vissza a helyi körforgásos gazdaságba. Magyarországon is felgyorsult és sok irányban ágazik el az innováció – húzza alá dr. Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója, aki szerint az alkoholmentes szegmens részesedése itthon is közel 6%-os. //
Kapcsolódó cikkeink
Hatezren vettek részt az Etesd az Eszed program Fenntarthatósági Kihívásában
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért és az…
Tovább olvasom >Versenyhatósági iránymutatás a divat- és textilipar számára a fenntarthatósági és környezetbarát jelölésekkel kapcsolatban
Tanácsokat nyújtott nyílt levélben a világ fogyasztóvédelmi hatóságait tömörítő nemzetközi…
Tovább olvasom >Publikálta fenntarthatósági jelentését az OPUS GLOBAL Nyrt.
Immár harmadik fenntarthatósági jelentését tette közzé az OPUS GLOBAL Nyrt.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Északra költözik a nyár: ugrásszerűen nő a skandináv turizmus
A nyári hőség és a klímaváltozás hatására egyre több európai…
Tovább olvasom >Catering a köbön – A nap videója
Szakácsok és pincérek csapata készít és szolgál fel naponta háromszor…
Tovább olvasom >