Európai sörtrendek
Az Európai Sörgyártók Szövetségének idei antwerpeni fórumán és a vele párhuzamosan zajló tudományos tanácskozáson a világ legismertebb szakemberei beszélgettek a sörvilág jelenéről és jövőjéről, régi és új alapanyagokról, meghatározó stílusokról és innovációs trendekről. A sörgyártásban is a folyamatos innováció és a fenntarthatóság a két fő téma.
A fejlett technológiájú üzemekben az újra felfedezett élesztőtörzsek és új alapanyagok felhasználása teljesen új ízvilágú sörök megalkotását teszi lehetővé. A gyártástechnológia legnagyobb fejlődése az alkoholmentes sörök területén tapasztalható. A harmonikusabb ízvilágot biztosító új technológiáknak köszönhetően ezeknek az ízesített vagy ízesítetlen italoknak az elkövetkező években várható az igazi áttörése. A legújabb trendek szerint a gluténmentes sörök törnek előre a sörspecialitások terén. A sörgyártásban a csökkentett súlyú üveg- vagy aludoboz-csomagolások után a fókusz inkább már azoknak az anyagoknak a kutatásán van, amelyek könnyen újrahasznosíthatók és rövid úton illeszthetők vissza a helyi körforgásos gazdaságba. Magyarországon is felgyorsult és sok irányban ágazik el az innováció – húzza alá dr. Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója, aki szerint az alkoholmentes szegmens részesedése itthon is közel 6%-os. //
Kapcsolódó cikkeink
Creme Bonjour 70% zsírtartalmú kenhető keverék 225 g
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >zöld IT: kevesebb energia, több innováció
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >EM: szeptember végéig több zöldautó állt forgalomba, mint a tavalyi rekordévben összesen
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Olasz konyha 2025
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Vodkamérték – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >