Európai sörtrendek
Az Európai Sörgyártók Szövetségének idei antwerpeni fórumán és a vele párhuzamosan zajló tudományos tanácskozáson a világ legismertebb szakemberei beszélgettek a sörvilág jelenéről és jövőjéről, régi és új alapanyagokról, meghatározó stílusokról és innovációs trendekről. A sörgyártásban is a folyamatos innováció és a fenntarthatóság a két fő téma.
A fejlett technológiájú üzemekben az újra felfedezett élesztőtörzsek és új alapanyagok felhasználása teljesen új ízvilágú sörök megalkotását teszi lehetővé. A gyártástechnológia legnagyobb fejlődése az alkoholmentes sörök területén tapasztalható. A harmonikusabb ízvilágot biztosító új technológiáknak köszönhetően ezeknek az ízesített vagy ízesítetlen italoknak az elkövetkező években várható az igazi áttörése. A legújabb trendek szerint a gluténmentes sörök törnek előre a sörspecialitások terén. A sörgyártásban a csökkentett súlyú üveg- vagy aludoboz-csomagolások után a fókusz inkább már azoknak az anyagoknak a kutatásán van, amelyek könnyen újrahasznosíthatók és rövid úton illeszthetők vissza a helyi körforgásos gazdaságba. Magyarországon is felgyorsult és sok irányban ágazik el az innováció – húzza alá dr. Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója, aki szerint az alkoholmentes szegmens részesedése itthon is közel 6%-os. //
Kapcsolódó cikkeink
Natur’A kenyércsalád
A Lantmännen Unibake legújabb márkája, a Natur’A kenyércsalád innovatív termékekkel…
Tovább olvasom >Häagen-Dazs „A város esszenciája” jégkrémkollekció
Az egyetlen jégkrémválogatás, amely elmerít a világ ikonikus városaiban, megidézve…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Unicum-sör – reklámkampány és nyereményjáték
Generációk bulifétise volt a kultikus Unicum-sör párosítás, amit még a…
Tovább olvasom >