A Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal készíti elő az EU MENU-t
A Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal (MÉBiH) nyerte el az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal (EFSA) által meghirdetett pályázatot, melynek célja az Európai Unió egész területére kiterjedő élelmiszerfogyasztási felmérés (EU MENU) előkészítése, módszertanának kidolgozása.
A projekt célja, hogy pontosan kidolgozza a felmérés módszertanát, azon belül a nemzeti sajátosságok érvényesíthetőségét, és a módszer alkalmazhatóságát kis létszámú (országonként 200 fő) mintán tesztelje. Az élelmiszerfogyasztási adatok az élelmiszer-biztonsági kockázatbecslésben nélkülözhetetlenek, mivel az esetleges élelmiszerártalom kockázata összefügg az élelmiszerek elfogyasztásra kerülő mennyiségével.
A hét ország (Bulgária, Finnország, Görögország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Portugália) konzorciumi együttműködésében megvalósuló projekt előkészítő ülésére 2011. január 25-27-e között került sor Budapesten, a MÉBiH szervezésében. A megbeszélésen az EFSA és a lyoni székhelyű Nemzetközi Rákkutató Intézet (IARC) képviselői is részt vettek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fejenként 62 kg ételt pazarolunk el évente
Egyre égetőbb problémát jelent az élelmiszer-hulladék és a túlfogyasztás: a…
Tovább olvasom >MNB: az árstabilitás a tartós növekedés alapja
A jegybank új vezetése elkötelezett az árstabilitás elérése és fenntartása…
Tovább olvasom >A két legégetőbb kihívás egy ügyvezető számára: a munkaerő és a költségek
Az International Executive Search Federation (IESF) vezetőkiválasztással foglalkozó nemzetközi szervezete…
Tovább olvasom >