Étteremkritikai pályázatot indít a Dining Guide Food Show
2011. május 23-ig várják a kedvenc közép-kelet-európai éttermekről írt olvasói kritikákat a Dining Guide Food Show szervezői.
A bolgár, cseh, horvát, lengyel, román, szerb, szlovák, szlovén és török éttermekről szóló pályaműveket az esemény előtt folyamatosan megjelentetik majd a gasztrokulturális fesztivál hivatalos honlapján, emellett a nyertes pályázó részt vehet az esemény keretében rendezendő all-star VIP vacsorán. Az exkluzív eseményen a fogásokat Michelin-csillagos séf vezetésével, a térség 10 legjobb éttermének közreműködésével készítik el a régió vezető szakácsai.
2011. június 3. és 5. között a Millenáris Park ad otthont a Dining Guide Food Shownak és a Budai Gourmet fesztiválnak. A park teljes szabadtéri területét a legjobb magyar éttermek, termelők, borászok és manufaktúrák foglalják el a Sziget Kft. szervezésében, míg a Millenáris legnagyobb csarnokában a Dining Guide étteremkalauz kiemelt VIP programokkal, gálavacsorákkal, konyhatechnikai kiállítással és kóstolókkal várja az ínyenc közönséget. A szervezők az idei évben húszezer látogatóra számítanak.
A fesztivál keretében első alkalommal veszi kezdetét a közép-kelet-európai éttermek megmérettetése. Az itt kiválasztott éttermek az év végéig versengenek majd a régió legjobbjának járó CEEFOOD (Central and Eastern Europe Food) díjért. Az eseményhez kapcsolódóan a szervezők étteremkritikai pályázatot indítottak, hogy az olvasók is megírhassák véleményüket a térségben található kedvenc éttermük hangulatáról, berendezéséről, a kiszolgálásról, valamint az ételek nyújtotta élményekről.
Egy pályázó több pályaművet is beküldhet, melyeket 2011. május 23. éjfélig várnak a szerk@diningguide.hu email címre. A maximum 7000 karakteres pályázatokat a szerkesztőség értékeli, és folyamatosan publikálja majd a fesztivál honlapján, a www.diningguide.hu/foodshow oldalon. A nyertes emellett részt vehet azon az all-star VIP vacsorán, ahol a térség legjobb szakácsai Michelin-csillagos séf vezetésével készítik majd el az egyedülálló fogásokat az ínyenc vendégek részére – közli a tozsdeforum.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >