Etikus Repohár
A BKIK által összehívott, gyártókkal, forgalmazókkal, vendéglátó szolgáltatókkal és civil szervezetekkel együttműködő Repohár munkacsoport nemrégiben vendéglátóipari szegmensekre bontva mutatta be javaslatait a visszaváltható poharakkal kapcsolatban.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
A munkacsoport egy éve igyekszik megoldást találni a visszaváltható poharakkal kapcsolatos nehézségekre, aminek hátterében a piaci szabályozás hiánya áll. A szórakozóhelyeken, rendezvényeken használt repoharak visszaváltása sok esetben nehézkes, ráadásul nem átlátható az sem, melyik helyszín hogyan kezeli a poharak kérdését. Gyakori, hogy a betéti díj helyett tokent adnak vissza, amelyet később nem használhatnak fel bárhol a fogyasztók, így a poharakat hazaviszik, rosszabb esetben a szemétbe dobják, ami ellentétes a repohárrendszer eredeti, a környezeti terhelést csökkenteni kívánó céljaival.
Az Etikus Repohár értékközösség olyan fenntartható, átlátható rendszert javasol, amely egyaránt megfelel a fogyasztói elvárásoknak és a vendéglátó- és szórakoztatóipar lehetőségeinek.//
Kapcsolódó cikkeink
CSR Hungary: díjak a legjobbaknak
2024-ben immár 17. alkalommal került sor a Magyar Üzleti Felelősség…
Tovább olvasom >Új Guinness rekord: 112 méteres Dobos-torta készült!
Guiness rekordot döntöttek a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Dobos C.…
Tovább olvasom >2024-ben is megrendezik a #vadateszem kampányt
A #vadateszem forgalomélénkítő és vadhúst népszerűsítő kampány 2024. november 22-én…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Magyar Pékszövetség XIV. Szent István napi Kenyérverseny felhívása
A Magyar Pékszövetség 2025-ben is meghirdette az ország egyik legrangosabb…
Tovább olvasom >Szallas.hu: a hazai vendégek többnyire 1-2 éjszakás foglalással utaztak belföldön az első negyedévben
Hosszú hétvége híján főként rövid, 1-2 éjszakás belföldi utazásokat választottak…
Tovább olvasom >21. századi csúcshűtőtáska – A nap képe
A Rugged Road hűtőtáskái nagyon könnyűek, nagyon tartósak , strapabírók,…
Tovább olvasom >