Ételek biztonságos tárolása LED alatt
A kék LED-lámpák komoly antibakteriális hatással bírnak, ezért a szingapúri nemzeti egyetem azt vizsgálta, hogy ez a technológia alkalmas lehet-e a boltok polcain tárolt romlandó ételek védelmére, illetve megelőzhetik-e vele a kórokozók szaporodását.
A kísérletek alapján a tudósok arra jutottak, hogy a LED-lámpák alacsony hőmérsékleten, 4-15 Celsius-fokon a leghatékonyabbak, különösen enyhén savas 4,5 pH-s környezetben. Úgy vélik, hogy vágott gyümölcsök, tengeri ételek, halak védelmére kifejezetten alkalmas lehet a LED-lámpák használta. A tudósok szalmonella és liszteria baktériumokat vizsgáltak kék LED-fénye alatt, és mindkét esetben meggyőzően kevesebb kórokozót találtak az előzőleg mesterségesen megfertőzött ételek felületén, miután LED-fénynek tették ki őket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Háztartási és higiénés termékek ára is nyomon követhető az Árfigyelőben
Újabb 42 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett,…
Tovább olvasom >