Ételek biztonságos tárolása LED alatt
A kék LED-lámpák komoly antibakteriális hatással bírnak, ezért a szingapúri nemzeti egyetem azt vizsgálta, hogy ez a technológia alkalmas lehet-e a boltok polcain tárolt romlandó ételek védelmére, illetve megelőzhetik-e vele a kórokozók szaporodását.
A kísérletek alapján a tudósok arra jutottak, hogy a LED-lámpák alacsony hőmérsékleten, 4-15 Celsius-fokon a leghatékonyabbak, különösen enyhén savas 4,5 pH-s környezetben. Úgy vélik, hogy vágott gyümölcsök, tengeri ételek, halak védelmére kifejezetten alkalmas lehet a LED-lámpák használta. A tudósok szalmonella és liszteria baktériumokat vizsgáltak kék LED-fénye alatt, és mindkét esetben meggyőzően kevesebb kórokozót találtak az előzőleg mesterségesen megfertőzött ételek felületén, miután LED-fénynek tették ki őket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Júniusban lassult a termelői árak éves csökkenése Németországban
Németországban a termelői árak 1,6 százalékkal csökkentek júniusban az egy…
Tovább olvasom >Erősebb félévet zártak a vidéki szálláshelyek, mint tavaly
A turizmus 2023-ban vett lendülete továbbra is érezteti hatását. A…
Tovább olvasom >Már minden Auchan-áruházban lehet muncholni
Május elejétől már minden Auchanban az eredeti árhoz képest akár…
Tovább olvasom >