Ételek biztonságos tárolása LED alatt
A kék LED-lámpák komoly antibakteriális hatással bírnak, ezért a szingapúri nemzeti egyetem azt vizsgálta, hogy ez a technológia alkalmas lehet-e a boltok polcain tárolt romlandó ételek védelmére, illetve megelőzhetik-e vele a kórokozók szaporodását.
A kísérletek alapján a tudósok arra jutottak, hogy a LED-lámpák alacsony hőmérsékleten, 4-15 Celsius-fokon a leghatékonyabbak, különösen enyhén savas 4,5 pH-s környezetben. Úgy vélik, hogy vágott gyümölcsök, tengeri ételek, halak védelmére kifejezetten alkalmas lehet a LED-lámpák használta. A tudósok szalmonella és liszteria baktériumokat vizsgáltak kék LED-fénye alatt, és mindkét esetben meggyőzően kevesebb kórokozót találtak az előzőleg mesterségesen megfertőzött ételek felületén, miután LED-fénynek tették ki őket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A német nagykereskedelmi árak éves és havi összevetésben is emelkedtek szeptemberben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Szeptemberben 9,88 százalékra gyorsult az élelmiszerinfláció Romániában
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A zöld jövőről egyeztetett Palkovics László Sopronban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >