Csokoládéval a hagyományteremtésért
– A Magyar Termék Nagydíj Pályázaton 2017-ben először múzeumi szolgáltatásokkal is lehetett nevezni, és nagy örömünkre Csokoládé Múzeumi kiállításaink elsőként nyerték el ebben a kategóriában a Tanúsító Védjegyet — ismerteti Farkas Elemér, a Csokoládé Múzeum alapítója. — Budapesten található múzeumunk kétféle interaktív tárlatot kínál a vendégeknek. A Praliné túra a sok kóstoló mellett saját kézműves csokoládé-készítést kínál a látogatóknak, a Fejedelmi túra pedig frissensült desszerttel, teákkal, desszertborokkal kényezteti a látogatókat.
Farkas Elemér
alapító
Csokoládé Múzeum
A múzeum számára egy szép, nemesi vadászkúria lett felújítva, a kiállítás gyűjteményét pedig a századforduló magyar csokoládégyárainak termékei, csomagolásai, relikviái alkotják. Mindig szeretek elöl járni, hagyományt teremteni. Azért nyújtottuk be pályázatunkat a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegyéért, hogy ezzel is példát mutassunk más múzeumok számára, milyen sokféle módon lehet történelmi értékeinket közelebb vinni a fogyasztókhoz. Legújabb programunkként egy retro kiállítást készítünk elő, mely a II. világháborútól az 1970-80-as évekig gyártott és forgalmazott csokoládékat fogja bemutatni. //
Kapcsolódó cikkeink
A védjegy útbaigazítja a fogyasztót
– A 2017-es Magyar Termék Nagydíjra egy olyan termékcsaládunkkal pályáztunk, melynek…
Tovább olvasom >Magazin: Magyar Termék Nagydíjas lett a Coop Rally
Magyar Termék Nagydíjjal jutalmazták a magyar élelmiszer-előállítást a figyelem középpontjába…
Tovább olvasom >Magazin: Hazai pulykahús, hazai értékek
A Gallicoop – mint értékteremtő vállalat – az elmúlt évtizedekben…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >