Esszencia Étterem és Borbár
A döntéshozók megnézték, mik az új fine dining trendek, kerestek a megvalósításhoz egy jó referenciákkal rendelkező séfet, a koncepció bemutatásához pedig alkalmaztak egy jó tollú újságírót: így nyitotta újra, új néven ötéves éttermét a füredi Hotel Silver Resort. „Ehhez el kell felejteni mindent, amit régen balatoni gasztronómiának neveztek – hangzott el a megnyitón. – Itt a tóparton is örök probléma a jó minőségű és friss alapanyag napi beszerzése, ami a jó konyha alfája és ómegája. Helyi alapanyagokból kell a nemzetközi gasztronómia tudásbázisán magyar konyhát csinálni.” Ennek megfelelően meglévő beszállítói mellett az új étterem helyi termelőktől is vásárol alapanyagokat, amikből a budai vári Speizt is megjárt Ruga Endre saját iskolázásában készít magyar ételeket (a főételek ára 1800–3800 Ft között mozog), az étlapon külön „reformkori” fogásokkal. Az ismert pincékből származó borokat sommelier ajánlja a vendégeknek. A nyitás után nem sokkal tartott első promóciós esemény – stílszerűen – a 2010-es balatoni vitorlás évadot bemutató fotókiállítás volt.
Balatonfüred, Zákonyi sétány 4.
Tervező: Ring Miklós
• Konyhafőnök: Ruga Endre
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szallas.hu: jelentősen nőtt az augusztus 20-ára és az ünnepet követő napokra szóló foglalások száma
Az augusztus 20-i érkezésre szóló szállásfoglalások száma 58 százalékkal nőtt…
Tovább olvasom >Nem zár be a Balaton augusztus 20. után
Ha mindben jól megy, akkor idén is átlépi majd az…
Tovább olvasom >A falusi turizmus nemcsak gazdasági hasznot hoz, hanem megerősíti a helyiek önazonosságát is
A falusi turizmus fejlesztés önkormányzatoknak szóló 2025-ös pályázati program azt…
Tovább olvasom >