Erős húsvéti forgalmat vár az OKSZ
A tavalyihoz hasonlóan az idén is erős húsvéti kereskedelmi forgalomra számít az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).
Vámos György, a szervezet főtitkára az MTI-nek elmondta: a tapasztalatok szerint az elmúlt években mintegy 45-50 milliárd forinttal ugrott meg a kiskereskedelmi forgalom a húsvéti ünnephez köthetően, a januári és a februári forgalomhoz képest. Tavaly viszont már 60 milliárd forint volt a húsvéti többlet, és a kereskedelmi szövetség az idén is hasonlóan erős forgalomra számít.
Az OKSZ főtitkára kiemelte: ez az időszak lendületet ad a kereskedelemnek, nem véletlen, hogy több kereskedelmi lánc, illetve üzlet is nyitva tartott a húsvét előtti utolsó vasárnap, kihasználva a törvény által biztosított lehetőséget.
Vámos György szerint összességében a hazai vásárlóerő erősödése, illetve az online pénztárgépek miatt tisztuló piac javítja, a vasárnapi zárva tartás viszont lefelé húzza a kiskereskedelem mérlegét, de ezek hatása külön-külön nem értékelhető, illetve nem bontható le a húsvéti forgalomra. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Megszólalt a MOHU a visszaváltási limit kapcsán
A MOHU október 26-tól 5000 forintra mérsékelte az italcsomagolások visszaváltásánál…
Tovább olvasom >Megvannak az idei Fenntarthatóság szimbóluma verseny nyertesei
A Trade magazin ötödször hirdette meg a Fenntarthatóság szimbóluma pályázatot.…
Tovább olvasom >Az OKSZ optimista a kötelező akciózás kivezetése kapcsán
Július elseje óta Magyarországon megszűnt a kötelező bolti akciózás, amely…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >