Eredetvédett lett a Gyulai és Csabai kolbász
2010. június 18-án az Európai Bizottság az oltalom alatt álló földrajzi jelzés (OFJ) védjegyhasználatát engedélyezte a Gyulai és a Csabai kolbász számára. Mindkét termék két-két néven is – Gyulai kolbász és Gyulai páros kolbász, valamint Csabai kolbász és Csabai vastagkolbász – felkerült a szűk körű, az európai uniós országokban összesen mintegy 900 helyi tradíciójú terméket tartalmazó listára. Az eredetvédelem révén a készítmény nevét vagy földrajzi megjelölését más nem használhatja.
A Gyulai és Csabai kolbász – amelyek nem tartalmaznak semminemű allergén anyagot, laktóz-, glutén- és szójamentesek – előállítása kizárólag Gyula és Békéscsaba városok közigazgatási határain belül történhet, meghatározott alapanyagokból, technológiai előírások betartásával, követvén az évszázados hagyományokat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megújult a KOMETA – Jó étellel a jó életért
Buona vita!, azaz jó élet lett az olasz gyökerekkel is…
Tovább olvasom >Megnövelt kapacitással segíti a húsvéti visszaváltást a MOHU
Az ünnepek közeledtével várhatóan a boltok forgalma növekedni fog, így…
Tovább olvasom >