Eredetvédett lett a Gyulai és Csabai kolbász
2010. június 18-án az Európai Bizottság az oltalom alatt álló földrajzi jelzés (OFJ) védjegyhasználatát engedélyezte a Gyulai és a Csabai kolbász számára. Mindkét termék két-két néven is – Gyulai kolbász és Gyulai páros kolbász, valamint Csabai kolbász és Csabai vastagkolbász – felkerült a szűk körű, az európai uniós országokban összesen mintegy 900 helyi tradíciójú terméket tartalmazó listára. Az eredetvédelem révén a készítmény nevét vagy földrajzi megjelölését más nem használhatja.
A Gyulai és Csabai kolbász – amelyek nem tartalmaznak semminemű allergén anyagot, laktóz-, glutén- és szójamentesek – előállítása kizárólag Gyula és Békéscsaba városok közigazgatási határain belül történhet, meghatározott alapanyagokból, technológiai előírások betartásával, követvén az évszázados hagyományokat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Csökkentette az élelmiszerárakat az árrésstop és az online Árfigyelő bővítése
2025 áprilisában csökkent az infláció és az élelmiszerárak növekedési üteme…
Tovább olvasom >ÖRT-NMHH Minikonferencia: Merre tovább influenszer reklámozás?
Milyen szabályok vonatkoznak ma az influenszerekre? Hol húzódnak az etikai…
Tovább olvasom >Bővül az ALDI app: ezentúl kuponok is elérhetők
Újabb mérföldkőhöz érkezett az ALDI applikáció. A vásárlók mostantól bármely…
Tovább olvasom >