Enyhül a dioxin-szigor
A főállatorvos mérsékelte a német sertéstermékekre vonatkozó hazai vizsgálatokat, eljárást arra hivatkozva, hogy bebizonyosodott, a német hatóságok jól végzik munkájukat – tudatta a Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye.
Magyarország számára bebizonyosodott, hogy a német hatóságok kiemelt módon és megfelelő hatékonysággal végzik a dioxin szennyeződéssel érintett takarmány-előállítók és állattartó telepek ellenőrzését, ezért a magyar országos főállatorvos módosította az 1/2011. számú, 2011. január 19-én kelt határozatát.
Ennek értelmében minden élelmiszer-vállalkozó, aki friss/fagyasztott sertéshúst, húskészítményt vagy élő sertést vágási céllal továbbfeldolgozási/értékesítési céllal (bármely országból) Magyarország területére hoz, köteles a szállítmány várható érkezése előtt 2 munkanappal bejelenteni az illetékes megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságának.
A hatóság a rendelkezésre álló adatok alapján a kockázatosnak minősített szállítmányból dioxin vizsgálat céljából mintát vehet. (Eddig az importőrnek minden terméket be kellett vizsgáltatnia dioxinszennyezésre vonatkozóan.) A vizsgálatokkal kapcsolatos költségeket az érintett vállalkozónak kell kifizetnie – írja a szabadfold.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megválasztották az Év Kerékpárosbarát Szolgáltatóját
Másodjára osztotta ki a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) az…
Tovább olvasom >Negyvenhét éves csúcsot döntött az arabica kávé ára
Az arabica kávé határidős jegyzése 47 éve nem látott szintre,…
Tovább olvasom >Orbán Viktor: jövőre reális a három százalékot meghaladó gazdasági növekedés
Reális a három százalékot meghaladó gazdasági növekedés 2025-ben Magyarországon –…
Tovább olvasom >