ENSZ: kevesebb hússal a klímaváltozás ellen
Az ENSZ szakértői jelentésében arra hívja fel a figyelmet, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátásáért elsősorban a fosszilis üzemanyagok, valamint az élelmiszer-termelés felelős.
Az ENSZ által megbízott szakemberek a Telegraph tudósítása
szerint leszögezik, hogy míg a hagyományos energiaforrásokat megújulókra
cserélhetik, addig a mezőgazdaság terén akkor következhet be változás, ha
alapvetően megváltozik a lakosság étkezési kultúrája.
Az élelmiszerek előállítása az üvegházhatású gázok 18
százalékának kitermeléséért felel, a globális édesvíz 70 százalékát, a
földterületek 38 százalékát használják erre a célra. Az ENSZ szakértői úgy
látják, jelentős változás csak akkor érhető el, ha az egész világ változtat
étkezési szokásain, nevezetesen: kevesebb húst eszik. Achim Steiner, a program vezetője elmondta: a hétköznapi
emberek is segíthetnek azzal, ha csökkentik húsfogyasztásukat. Sőt, a
kormányzatok elősegíthetik a változást azzal, hogy az adórendszer
átalakításával csökkenti a vegetáriánus élelmiszerek árát – közli a
Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GKI: Romló bizalmi indexek és gazdasági kilátások Magyarországon
Novemberben mind az üzleti szféra, mind a fogyasztók pesszimistábbá váltak…
Tovább olvasom >Negyvenhét éves csúcsot döntött az arabica kávé ára
Az arabica kávé határidős jegyzése 47 éve nem látott szintre,…
Tovább olvasom >Százharminc új járművel készül a megnövekedett ünnepi forgalomra a Magyar Posta
A Magyar Posta több mint 7 millió csomag kézbesítésére számít…
Tovább olvasom >