ENSZ: kevesebb hússal a klímaváltozás ellen
Az ENSZ szakértői jelentésében arra hívja fel a figyelmet, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátásáért elsősorban a fosszilis üzemanyagok, valamint az élelmiszer-termelés felelős.
Az ENSZ által megbízott szakemberek a Telegraph tudósítása
szerint leszögezik, hogy míg a hagyományos energiaforrásokat megújulókra
cserélhetik, addig a mezőgazdaság terén akkor következhet be változás, ha
alapvetően megváltozik a lakosság étkezési kultúrája.
Az élelmiszerek előállítása az üvegházhatású gázok 18
százalékának kitermeléséért felel, a globális édesvíz 70 százalékát, a
földterületek 38 százalékát használják erre a célra. Az ENSZ szakértői úgy
látják, jelentős változás csak akkor érhető el, ha az egész világ változtat
étkezési szokásain, nevezetesen: kevesebb húst eszik. Achim Steiner, a program vezetője elmondta: a hétköznapi
emberek is segíthetnek azzal, ha csökkentik húsfogyasztásukat. Sőt, a
kormányzatok elősegíthetik a változást azzal, hogy az adórendszer
átalakításával csökkenti a vegetáriánus élelmiszerek árát – közli a
Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A GVH vizsgálatai szerint nem a kiskereskedelem a ludas az áremelkedésekben
Nem a kiskereskedelem a felelős a tej, a tejtermékek és…
Tovább olvasom >Iskolakezdés: átlagosan 50-75 ezer forinttal terveznek a családok
A REGIO JÁTÉK friss felmérése szerint a 2025-ös iskolakezdés átlagosan…
Tovább olvasom >Magyar sertéshús-külkereskedelem: drámai visszaesés az első öt hónapban
Miközben a világ meghatározó sertéshúspiacain – így az Egyesült Államokban,…
Tovább olvasom >