ENSZ: kevesebb hússal a klímaváltozás ellen
Az ENSZ szakértői jelentésében arra hívja fel a figyelmet, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátásáért elsősorban a fosszilis üzemanyagok, valamint az élelmiszer-termelés felelős.
Az ENSZ által megbízott szakemberek a Telegraph tudósítása
szerint leszögezik, hogy míg a hagyományos energiaforrásokat megújulókra
cserélhetik, addig a mezőgazdaság terén akkor következhet be változás, ha
alapvetően megváltozik a lakosság étkezési kultúrája.
Az élelmiszerek előállítása az üvegházhatású gázok 18
százalékának kitermeléséért felel, a globális édesvíz 70 százalékát, a
földterületek 38 százalékát használják erre a célra. Az ENSZ szakértői úgy
látják, jelentős változás csak akkor érhető el, ha az egész világ változtat
étkezési szokásain, nevezetesen: kevesebb húst eszik. Achim Steiner, a program vezetője elmondta: a hétköznapi
emberek is segíthetnek azzal, ha csökkentik húsfogyasztásukat. Sőt, a
kormányzatok elősegíthetik a változást azzal, hogy az adórendszer
átalakításával csökkenti a vegetáriánus élelmiszerek árát – közli a
Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Éles árverseny és kihívások a magyar élelmiszeriparban
A magyar élelmiszerpiacon komoly árverseny alakult ki, mivel a forgalom…
Tovább olvasom >A magyar vásárlók stresszmentes karácsonyt szeretnének: online előre vásárolnak és 100 000 forint felett költenek ajándékokra
A magyarok idén több mint 100 000 forintot terveznek karácsonyi…
Tovább olvasom >Visszaesett az élelmiszerár-emelkedés, nem várható jelentős drágulás év végéig
Az elmúlt két évben meredek élelmiszerár-emelkedést tapasztaltak a fogyasztók Magyarországon,…
Tovább olvasom >