A németországi joghurtgyártásba invesztál a Müller
A Müller az év elején hozta nyilvánosságra, hogy fokozatosan bezárja a Landliebe joghurtüzemet.
A Müller bejelentette, hogy új gyártólétesítményt épít németországi Alois Müller tejüzemében a Landliebe márkanév alatt forgalmazott, üveges joghurttermékek előállítására.
Az épületet visszaváltható üvegek töltésére, válogatására és tisztítására szerelik fel – közölte a vállalat. Ez „jelentősen növeli a joghurtgyártási kapacitást a telephelyen” – tette hozzá a Müller.
A 4500 négyzetméteres telephely 2025 nyarára készül el, és a termelés a tervek szerint 2026 első felében indul. A beruházás részeként a vállalat 50 munkahelyet hoz létre a bajorországi Aretsriedben található tejüzemben.
A Müller az elmúlt tíz évben mintegy 140 millió eurót (152 millió dollárt) ruházott be az aretsriedi telephelyen, többek között egy új nagyraktárra, az adminisztrációs épület bővítésére, most pedig az új gyártóüzemre.
A tejipari vállalat nem közölte, hogy mekkora beruházást eszközöl az új létesítményre.
A Müller februárban hozta nyilvánosságra terveit, melyek szerint fokozatosan bezárja a FrieslandCampinától tavaly megvásárolt két telephelyét Schefflenzben és Heilbronnban. Ez utóbbiban Landliebe joghurttermékeket gyártottak.
A múlt hónapban a Müller egy meg nem nevezett összegért felvásárolta a Yew Tree Dairy családi tulajdonban lévő brit tejipari vállalatot. A vállalat közölte, hogy a Yew Tree tejport exporttevékenységének növelésére és „az ellátási lánc rugalmasságának fokozására” fogja használni.
Just Food
Kapcsolódó cikkeink
Felhagy a Fresh házhozszállítási szolgáltatással az Amazon Németországban
Az amerikai Amazon hét év után megszünteti németországi Fresh élelmiszer-kiszállítási…
Tovább olvasom >Erwin Müller második „Goldener Zuckerhut” díját nyerte el – Példátlan életmű a kiskereskedelemben
Berlinben, mintegy 500 vendég jelenlétében vehette át Erwin Müller, a…
Tovább olvasom >Népszerűek az önkiszolgáló kasszák a német fiatalok körében
A KPMG és EHI Retail Institute új tanulmánya szerint Németországban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >