Emelkedett a vágómarha ára itthon, az EU-ban és az USA-ban is
Az Amerikai Egyesült Államok agrárminisztériumának (USDA) adatai szerint az Egyesült Államokban a bika ára 7,31 dollár (USD)/kilogramm hasított hideg súly volt 2025 márciusában, 9,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

(Fotó: Pixabay)
Brazíliában a szarvasmarha ára brazil reálban kifejezve 42,8 százalékkal volt magasabb 2025 márciusában az előző év azonos hónapjának átlagárához képest. Az Európai Unióban a fiatal bika „R3” kereskedelmi osztály vágóhídi belépési ára 6,43 euró/kilogramm hasított hideg súly volt 2025 áprilisában, ami 28 százalékos emelkedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A tehén „O3” ára 35,6 százalékkal, az üsző „R3” ára 25,5 százalékkal emelkedett a vizsgált időszakban. Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a vágómarha termelői ára emelkedett 2025 1–20. hetében: 1 kg hasított meleg súlyra vetítve a fiatal bika termelői ára 1623 forintra, a vágóüszőé 1247 forintra és a vágótehéné 1336 forintra.
AKI PÁIR
Kapcsolódó cikkeink
Négy növényvédő szer kapott szükséghelyzeti engedélyt a sáskák elleni védekezéshez
Magyarországon az elmúlt években a szélsőségesen meleg és száraz nyári…
Tovább olvasom >Agrometeorológia: országszerte mérséklődött az aszály, nagy területen meg is szűnt
A hét első felében hullott csapadék nyomán az aszály országszerte…
Tovább olvasom >NAV: hatszázezer forintos éves bevételig adómentes lehet a saját termelésű gyümölcs árusítása
Hatszázezer forintos éves bevételig adómentes lehet a saját termelésű zöldség-,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Spanyolországban vezeti be első AI-alapú megoldását a Carrefour
A francia Carrefour Spanyolországot választotta első mesterségesintelligencia-alapú megoldásának bevezetésére. Az AI.Carrefour…
Tovább olvasom >Kétszeres POP világbajnok a magyar Gösser Spritz display
Idén két világbajnoki címre is büszke lehet a hazai POP-szakma.…
Tovább olvasom >Legendás olasz panettone-gyártót vett az ír Valeo Foods
Újabb olasz cég felvásárlását jelentette be az ír székhelyű Valeo…
Tovább olvasom >