Először választották meg a Balaton fagyiját
Első alkalommal választották meg a Balaton fagyiját a Nyitott Balaton programsorozat keretében. A győztes édesség, amely a Balatoni randevú nevet viseli és pezsgős marcipán szamócával, egy balatonmáriafürdői fagylaltozóból került ki.
A versenyt, amelyre csak az üdülőrégióból lehetett nevezni hagyományos alapanyagokat tartalmazó termékekkel, a Balatoni Regionális TDM Szövetség hirdette meg hagyományteremtő szándékkal – tájékoztatta Fekete Tamás, a szövetség alelnöke az MTI-t kedden.
A zsűri a tó körül 8 helyszínen 16 féle fagylaltból választotta ki a győztest, amely az idei szezonban a Balaton fagyija 2014 címet viselheti. A verseny célja az volt, hogy népszerűsítse az üdülőrégió klasszikus és hagyományos, jó minőségű kézműves fagylaltjait.
A megmérettetésre minden fagylaltozó kétféle ízzel nevezhetett. A termékek között volt füge, dió, citromfű, balatoni jégboros és kapros ízű is, mutatva a régió sokszínűségét.
A legtöbb pontot a Balatoni randevú fantázianevű, pezsgős marcipán szamócával ízesítésű fagylalt kapta, amelynek készítője Pálfi Attila, a balatonmáriafürdői Florida Fagylaltozó tulajdonos-üzemeltetője. A győztes fagylalt receptjét hamarosan nyilvánosságra hozzák, így a nyáron több Balaton környéki fagyizóban is megkóstolhatják majd a vendégek.
A fődíj mellett a zsűri különdíjjal jutalmazott 3 további fagylaltot: a balatonföldvári Kárpáti Fagyizó Füge-dió fantázia, a balatonfüredi Korzó Fagyizó Füredi mákvirág és a szintén füredi Bagaméri Fagylaltozó Kapros-túrós pite fantázianevű fagylaltját. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB-oldalán találtuk, és persze nem…
Tovább olvasom >