Először rendeznek borünnepet Debrecenben
Először rendeznek borünnepet május 31. és június 2. között Debrecenben, a programsorozatot a jövőben regionális, majd országos fesztivállá kívánják bővíteni – jelentették be a szervezők kedden Debrecenben, a rendezvény sajtótájékoztatóján.
Széles Diána (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere kiemelte: a város kulturális koncepciójának fontos része a minőségi rendezvények támogatása, ezért az önkormányzat is segíti az I. Belvárosi Borünnep by DiVino elnevezésű kezdeményezést.
Emlékezetett rá, hogy szerdán indul Debrecenben az Ady-parki program: a város első szabad kulturális közösségi terén bárki színpadra állhat, énekelhet, táncolhat, előadást próbálhat kedvére.
Hozzátette: támogatják, hogy a város főtere mellett egyre több kisebb part, tér is benépesüljön színvonalas kulturális, gasztronómiai programokkal, értékes kikapcsolódást biztosítva a városlakóknak és a Debrecenbe látogatóknak.
Széles Diána szerint ezért is fogadták örömmel a kezdeményezést, a Déri múzeum előtti térre tervezett belvárosi borünnep tervét, mert újabb területet, Debrecen patinás terét vonja be a turisztikai programok sorába. Ugyanakkor azt is fontos célnak nevezte, hogy ne csak a turisztikai főszezonra koncentrálódjanak az események, hanem az év minden hónapjában legyenek nívós programok – jegyezte meg az alpolgármester.
Sipos Bence, a főszervező DiVino Debrecen vezetője elmondta: 35 borászat csaknem 150 borát kóstolhatják meg az érdeklődők az első belvárosi borünnepen, amelyen több hazai borásszal személyesen is találkozhatnak a résztvevők.
A három nap alatt jazz- és swingzenekarok váltják egymást a színpadon, fellép többek között a DZSESSZ-ELI, a Storyville Jazz Band, a Jazz in the shade, Kiss Kamilka és a Pesti Sikk, a Panorama Jazz Band és a Group’n’Swing. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Ca di Rajo – Menolia Prosecco Extra Brut/Brut/Extra Dry
A Menolia egy Prosecco DOC Treviso, amely a klasszikus Prosecco…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csökken a kereskedelem jövedelmezősége – érdemi forrásokat nyit meg a kormány
Május 28-án tartották a Laurel Számítástechnikai Kft. sorrendben 12. Retail…
Tovább olvasom >5500 szépségrajongóval telt meg az MVM Dome
Minden korábbinál nagyobb érdeklődés mellett zajlott le május 23–24. között…
Tovább olvasom >Sikerrel zárult a III. REL Szervezők Napja
Magyarország élen jár a rövid ellátási láncok támogatásában – hangzott…
Tovább olvasom >