Ellenőrzés 25 ponton
A Lavazza pörkölőüzeme Torinóban 7,3 hektáron terül el – az unió legnagyobb kávépörkölője. A cégnek nincs saját termőterülete, ezért és az állandó minőség biztosítása érdekében 60-70 termőhelyről szerzik be az alapanyagot. A szórás azért ekkora, mert még ugyanazon a termőhelyen lévő kávé sem adja két egymást követő évben ugyanazt a minőséget, ízt és aromát. De gyakran soha nem szüretelnek két ugyanolyan kávét egy-egy ültetvényről. A Lavazzánál ez a változatosság biztosítja az állandó minőséget, nem véletlen, hogy kávéfajtánként egy-egy márka általában öt-hatféle kávéból kevertetik ki. A pörkölő teljesen automatizált, 25(!) ellenőrzési ponton ellenőrzik a teljesen automatizált üzemben a minőséget. Az első mintát pedig még a zöld kávé üzembe érkezése előtt a kikötőben veszik, és ha hibásnak találják, akkor a rakomány fordulhat is vissza.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Elképesztő összeget közölt a Tesco: 12 milliárd forintnyi Clubcard kupont és utalványt adott vissza hűséges vásárlóinak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Az Auchanban megduplázható a nyugdíjasoknak járó élelmiszer-utalványok 30 000 forintos értéke
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Tíz éve van jelen Magyarországon a Pepco – folytatódik az expanzió
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >