Ellenőrzés 25 ponton
A Lavazza pörkölőüzeme Torinóban 7,3 hektáron terül el – az unió legnagyobb kávépörkölője. A cégnek nincs saját termőterülete, ezért és az állandó minőség biztosítása érdekében 60-70 termőhelyről szerzik be az alapanyagot. A szórás azért ekkora, mert még ugyanazon a termőhelyen lévő kávé sem adja két egymást követő évben ugyanazt a minőséget, ízt és aromát. De gyakran soha nem szüretelnek két ugyanolyan kávét egy-egy ültetvényről. A Lavazzánál ez a változatosság biztosítja az állandó minőséget, nem véletlen, hogy kávéfajtánként egy-egy márka általában öt-hatféle kávéból kevertetik ki. A pörkölő teljesen automatizált, 25(!) ellenőrzési ponton ellenőrzik a teljesen automatizált üzemben a minőséget. Az első mintát pedig még a zöld kávé üzembe érkezése előtt a kikötőben veszik, és ha hibásnak találják, akkor a rakomány fordulhat is vissza.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ismét itt a Baba Kuponhét a Rossmannál – 10% kedvezmény minden babatermékre Rossmann+ tagoknak
A Rossmann elkötelezetten támogatja a családokat és a kisgyermekes szülőket…
Tovább olvasom >Új nemzetközi partner a Baker McKenzie-nél
A Baker McKenzie 2025. július 1-jével Kovács Benedeket, a budapesti…
Tovább olvasom >Új fúziók, új élmény: megújult ízekkel és arculattal tért vissza a Fuze Tea
A tea, gyümölcsök és gyógynövények harmonikus kombinációjára épülő Fuze Tea…
Tovább olvasom >