Ellenőrzés 25 ponton
A Lavazza pörkölőüzeme Torinóban 7,3 hektáron terül el – az unió legnagyobb kávépörkölője. A cégnek nincs saját termőterülete, ezért és az állandó minőség biztosítása érdekében 60-70 termőhelyről szerzik be az alapanyagot. A szórás azért ekkora, mert még ugyanazon a termőhelyen lévő kávé sem adja két egymást követő évben ugyanazt a minőséget, ízt és aromát. De gyakran soha nem szüretelnek két ugyanolyan kávét egy-egy ültetvényről. A Lavazzánál ez a változatosság biztosítja az állandó minőséget, nem véletlen, hogy kávéfajtánként egy-egy márka általában öt-hatféle kávéból kevertetik ki. A pörkölő teljesen automatizált, 25(!) ellenőrzési ponton ellenőrzik a teljesen automatizált üzemben a minőséget. Az első mintát pedig még a zöld kávé üzembe érkezése előtt a kikötőben veszik, és ha hibásnak találják, akkor a rakomány fordulhat is vissza.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Versenytényezővé válik a telephely az e-kereskedelemben
A digitalizáció és a fogyasztói elvárások gyors változása nyomán az…
Tovább olvasom >Exportban erősödik a Gyermelyi – alkalmazkodás a kihívásokhoz
A Gyermelyi Zrt. 2024-es pénzügyi beszámolója alapján világosan látszik: a…
Tovább olvasom >Önkéntes Vízadó program indul Budapesten
Önkéntes Vízadó programot hirdet Budapesten a 10 millió Fa, Budapest…
Tovább olvasom >