Elkészült a világ első „online” pálinkája
Debütált a Békési Pálinka Centrum internetes pálinkafőzdéje: lefolyt az első Békési párlat, amelyet távvezérlésről, száz kilométerről készítettek. A negyvenfokos friss szőlőpálinka után bárki megfőzheti otthonról kedvenc párlatát.
A több mint kétszázmilliós beruházásként létrejött pálinkaszentélyben elindult az internetes pálinkafőzés, amely egy cabernet franc szőlőből készült pálinkával debütált. Mostantól egy weboldalon keresztül működtethető vezérlőpult segítségével bárki betöltheti otthonról a cefréjét, beállíthatja a főzés hőfokát és megfőzheti a saját ízlése szerinti pálinkáját. Ráadásul erre a programra még a barátait is meghívhatja a legnépszerűbb közösségi portálon.
A város közepén található Pálinka Centrum kóstolótermében az ország legjobb, díjnyertes Békési párlatait lehet megkóstolni, a méltán híres szilvától az igazi különlegességekig. A gyerekeknek külön játszószobát alakítottak ki a komplexumban, sőt egy embernagyságú élményhordót is kihelyeztek a teremben.
Békési Zoltán tulajdonos, elmondta, hogy a Centrum összes szolgáltatása megnyílik az év végére, köztük a pálinkatrezor, ahol akár hosszú időn keresztül érlelhető és pihentethető a párlat.
A Békési pálinkafőzde 1984-ban kezdte meg működését, ahol 1988-től egy gőzmozdony segítségével főzték a pálinkát. Az üzem gyorsan túlnőtt a kis vonat teljesítőképességén, azóta pálinka- és vasúttörténeti múzeumként működik, amely továbbra is szívesen várja látogatóit a komplexumtól öt percnyire.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Százezrével vásároljuk a speciális élelmiszereket
Intelligens keresőt vezet be a Kifli.hu a speciális étrendet követők…
Tovább olvasom >12 358 rászoruló lakhat jól a Tesco és vásárlói által két nap alatt gyűjtött élelmiszerekből
A tavalyi mennyiséghez képest 100 tonnával több adomány érkezett a…
Tovább olvasom >„Mancs a bajban!” – tízezrek fogtak össze a menhelyi állatokért
Sikerrel zárult a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány…
Tovább olvasom >