Elismerés a Kempinski Hotel Corvinus Budapest fenntarthatósági normáiért
A Kempinski Hotel Corvinus Budapest elnyerte az EarthCheck ezüst fokozatú minősítését, a magas fenntarthatósági normákat elismerő tanúsítványt.
Az EarthCheck a világ egyik vezető üzleti csoportja, amely a turisztikai ágazat szereplőinek nyújt tanácsadási és tanúsítási szolgáltatásokat a környezetbarát gyakorlatukra vonatkozóan, a hulladékcsökkentéstől kezdve az energiahatékonyságon át a víztakarékossági intézkedésekig.
„Az EarthCheck ezüst fokozatának elérése megerősít bennünket abban, hogy jó célokat tűztünk ki magunk elé, és hogy folyamatosan fejlődünk a környezettudatos működés terén.” – mondta Stephan Interthal, a szálloda vezérigazgatója. „Továbbra is elkötelezettek vagyunk a fenntartható fejlődés mellett és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a legjobb gyakorlatokat alkalmazzuk környezetünk megőrzéséért.”
A katasztrofális éghajlatváltozás elkerülése érdekében a világnak az iparosodás előtti szinthez képest max. 1,5°C-ban kell korlátoznia a globális hőmérséklet-emelkedést. Ma már 1,1°C-nál tartunk és érezzük is ennek hatását, ezért igyekezni kell, hogy ne jussunk el abba a fázisba, amikor már nem lehet megállítani a klímakatasztrófát. Az idegenforgalmi ágazatnak kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy megvédjük azokat a környezeti és kulturális értékeket, amelyek az utazókat a világ különböző desztinációiba vonzzák.
Stewart Moore, az EarthCheck vezérigazgatója és alapítója szerint a Kempinski Hotel Corvinus Budapest a szállodák között vezető pozíciót foglal el a fenntarthatóság terén. „Szeretnék gratulálni a Kempinski Hotel Corvinus Budapest minden munkatársának az elért eredményhez. A szálloda értékes tagja a turisztikai szolgáltatók azon csoportjának, akik mernek változtatni.”
Kapcsolódó cikkeink
Ceres ZRt.: Fenntarthatósági mérföldkő a győri üzem tetején
A fenntarthatóságot és az innovációt tűzte zászlajára a Ceres ZRt.,…
Tovább olvasom >Megtérül a fenntarthatóság
Az EY 2024-es Fenntartható Érték Tanulmánya szerint a fenntarthatósági beruházások…
Tovább olvasom >Az élelmiszeripar jövője: a vállalatok 50%-a fenntartható megoldások bevezetését tűzi ki célul – A Tetra Pak felmérés eredményei
Az élelmiszergyártás továbbra is energiaigényes folyamatokra és fosszilis tüzelőanyagokra támaszkodik,…
Tovább olvasom >További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >