Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az egészségünk megőrzéséhez a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlása alapján, azonban ettől még jócskán el vagyunk maradva. Sőt, európai összehasonlításban is lenne hova fejlődnünk. Az azért bizakodásra ad okot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint nőtt a zöldségfogyasztás az elmúlt években Magyarországon: a burgonyát nem számítva a többi zöldségféléből – beleértve a salátát is – 2010-ben éves szinten és fejenként 48 kilót fogyasztottak a vásárlók, ez az adat 2015-ben 52, 2020-ra pedig 60 kilogrammra emelkedett.
A hazai piacon a jégsaláta volt az első, amivel az Eisberg megjelent a 90-es évek elején, majd reagálva a fogyasztói igényekre, egyre többféle salátát és salátakeveréket vezettek be, a magyarok ízléséhez igazodva.
Shenker-Horváth Kinga, a Magyar Testnevelési- és Sporttudományi Egyetem Dietetikusa és az Eisberg márkanagykövete szerint:
„A legutóbbi táplálkozási felmérések azt mutatják, hogy hazánkban a felnőttek zöldség- és gyümölcsbevitele nem éri el az ajánlottat. Pedig a megfelelő mennyiségű, legalább napi öt adag zöldség- és gyümölcsféle fogyasztásával értékes tápanyagokhoz, vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz, antioxidánsokhoz, rostokhoz jutunk hozzá, amelyek segítenek a betegségek megelőzésében és az egészség megőrzésében.”
A szakember azt javasolja, hogy minden főétkezéshez fogyasszunk különböző színű zöldségeket, salátaféléket.
Az Eisberg éppen ezért elindította a salátafogyasztásra ösztönző nyereményjátékát, amelyben csupán annyi a vásárló dolga, hogy bármilyen Eisberg terméket vásárol április 22. és május 31. között és a blokkon szereplő kódot, a vásárlás időpontját és helyszínét feltölti a játék weboldalára. A játék során naponta kisorsolnak 6 db egyedi Eisberg logós ajándékot és hetente egy 100.000 forintos Euronics utalványt is. A fődíj pedig egy 1.000.000 forintos Euronics utalvány, melyért mindössze két blokkal már indulni lehet.
„Ez az Eisberg magyarországi történetének első országos, minden termékre és a hazai boltokra kiterjedő, salátafogyasztásra ösztönző nyereményjátéka. A játékot félmillió termékünkön matricával hirdetjük, valamint kereskedelmi televízióban főműsoridőben és áruházi kóstoltatással is népszerűsítjük, a megszokott integrált marketing eszközökön túlmenően. Várakozásaink szerint a kampány ezzel a komoly volumennel és jelentős láthatósággal sokakat terel majd az egészségtudatos táplálkozás irányába”
– mondta el Gál Judit, az Eisberg marketing- és kommunikációs vezetője. Hozzátette:
„Büszkék vagyunk arra, hogy idén 1 millió forint értékű fődíjat sorsolunk ki az Euronics együttműködésével, amivel erősítjük a márka vonzerejét és a vásárlói elköteleződést.”
Shenker-Horváth Kinga hozzátette, hogy
„nem lehet elégszer hangsúlyozni a színes, kiegyensúlyozott táplálkozás fontosságát. Egészségünk megőrzése érdekében nagyobb figyelmet kellene fordítanunk a friss, nyers zöldségfélék mindennapos fogyasztására, ebben segítenek nekünk a salátafélék. Bízunk abban, hogy ez a nyereményjáték hozzájárulhat a magyarok salátafogyasztásának növeléséhez.”
Kapcsolódó cikkeink
Csökkent az ipari termelés Magyarországon: a német függés mérséklését sürgeti az NGM
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, naptárhatástól megtisztított adatai szerint…
Tovább olvasom >NGM: szeptemberben 1,5 millió vendég pihent hazánkban, tovább nőtt a turizmus teljesítménye
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató…
Tovább olvasom >Salátázással a saját egészségünkért és a magyar sportolókért
Ahogy a most hétvégén kezdődő Olimpiai Játékoknak, úgy az augusztus…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >