Elindult az asztalfoglalás a tavaszi országos étterem hétre

Szerző: Trademagazin Dátum: 2025. 02. 27. 11:10

Idén tavasszal március 13 – 30. között élvezthetik előnyös menüárakon a különleges ízeket mindazok, akik előzetesen asztalt foglalnak az Országos Étterem Hét rendezvényen részt vevő több mint 200 minőségi étterem valamelyikébe. A résztvevők közül 14 rendelkezik Michelin-ajánlással. A 18 nap alatt a három fogásos menüsorokat a Top jelölésű éttermek 6.900 forintos, a Prémium éttermek 8.900 forintos, az Exkluzív éttermek pedig 10.900 forintos fix árakon kínálják. Aki nem szeretne lemaradni a lehetőségről, mától foglalhat asztalt a www.etteremhet.hu oldalon.

Rekordszámú, több mint 200 étterem vesz részt országszerte a tavaszi Országos Étterem Hét rendezvényen. A ma már évtizedes múltra visszatekintő esemény jó lehetőség rá, hogy exkluzív kínálatú éttermekbe is ellátogassanak az érdeklődők, de kedvezményes, fix árat fizessenek a válogatott kulináris élvezetekért. A rendezvény színvonalát jól mutatja, hogy a résztvevők között 14 Michelin-ajánlással rendelkező étterem is van, valamint számos olyan, amelyik neves gasztro kiadványok alapján a 100 legjobb magyarországi étterem közé tartozik.

A résztvevő vendéglők külön az alkalomra kreálnak 3 fogásos menüket, amelyeket fix árakon kínálnak. A TOP kategóriában 6.900 forintért, a Prémium kategóriában 8.900 forintért, az Exkluzív kategóriában pedig 10.900 forintért kínálják a menüsorokat, szervízdíjjal együtt. Néhány étterem szintén kedvező, kiegészítő felár ellenében szélesebb választékot is nyújt azoknak, akik még jobban ki szeretnék aknázni ezt a lehetőséget.

A menüsorokba komponált alapanyagok a gasztronómia legfelsőbb minőségét képviselik, és valódi különlegességeket is felvonultatnak: bárány, vaddisznó, Angus marha, bélszín vagy picanha a húskedvelőknek, kardhal, tengeri sügér, polip, Szent Jakab kagyló vagy tokhal a tenger gyümölcseiért rajongóknak. A fogások gazdagsága a vegetáriánus vagy ételérzékenységben szenvedők számára is jócskán ad lehetőséget a választásra. Olyan ételeket is találhatunk a menüsorokban, mint a kecskesajt panna cotta, konyakmeggy leves, borscs leves vagy a különféle, akár húsmentes nápolyi pizzák. A vendégek választhatnak – a magyar konyha hagyományaiból merítve – eredeti Gundel palacsintát; a francia kulinária hírességét, a burgundi marhát; vagy egzotikus marokkói báránycsülköt, japán sushi különlegességeket, illetve az amerikai hagyományban kedvelt füstös BBQ ételeket is. A kínált desszertek közül pedig idén nem maradhat el a közkedveltté vált, de sokak által még nem kóstolt dubai csokoládé desszert sem.

Az eseményen részt vevő Michelin-ajánlással rendelkező éttermek:

A Konyhám Stúdió 365 (Fonyód)

Costes Downtown Étterem

Cut & Barrel Salumeria – Vineria

Felix Kitchen & Bar

Hoppá! Bistro

Iszkor (Mályinka)

Kistücsök Étterem – Food & Room**** (Balatonszemes)

Macok Bisztró (Eger)

MÁK restaurant

Moszkvatér Bisztró

Spago Budapest by Wolfgang Puck

Szaletly Vendéglő és Kert

UMO Restaurant

zip’s gastro & bar (Miskolc)

Az élmény egyediségét és exkluzivitását megtartandó a résztvevő éttermek limitálják a rendezvényen fogadható vendégek számát. Az esemény kizárólag előzetes asztalfoglalással látogatható, amire a www.etteremhet.hu weboldalon van lehetőség, mától.

Kapcsolódó cikkeink