Elindult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés
Elkezdődött a hagyományos téli élelmiszerlánc-ellenőrzés, az akció év végig tart és szinte minden, az ünnepekhez kötődő termékre, valamint ilyenkor kiemelt forgalmat bonyolító vállalkozásra kitér – közölte az Agrárminisztérium (AM) hétfőn.
A tárca tájékoztatása szerint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinációjával, a Nébih és a megyei kormányhivatalok szakembereinek részvételével december 1-je óta folyik az országos téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés.
Az akció célterületei között ezúttal is megtalálhatók azok az előállítók és forgalmazók, amelyek az ünnepi időszakban kiemelt forgalmat bonyolítanak. Ide tartoznak például a hús- és húskészítmény, vagy az édesipari termék előállítók és forgalmazók. A zöldség-gyümölcs árusok, valamint a piacok, vásárok édesség forgalmazói és vendéglátó standjai is számíthatnak az ellenőrök érkezésére.
A kiemelten ellenőrzött termékek köre is klasszikus: az édességek, a borok, a pezsgők, a szezonális zöldségek és gyümölcsök mellett ezúttal is figyelnek az ellenőrök a friss húsokra, halakra és haltermékekre, a pácolt, füstölt, nyers vagy főtt húskészítményekre és különféle virslikre.
A Nébih munkatársai további célzott ellenőrzéseket is végeznek. Ezek között említi a közlemény a kereskedelmi egységekben forgalmazott mák és máktöltelék, valamint dió és diótöltelék termékek érzékszervi és laboratóriumi vizsgálatát. Emellett a karácsonyi vásárok forralt bor, pálinka és egyéb szeszes italok forgalmazói is fokozott figyelemre számíthatnak – hívta fel a figyelmet a minisztérium. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Tejtermékrészlegeket ellenőrzött a Nébih
Kereskedelmi egységek tejtermékrészlegeit ellenőrizték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.…
Tovább olvasom >Élelmiszerboltok tejtermékrészlegén járt a Szupermenta
A Szupermenta programban ezúttal kereskedelmi egységek tejtermékrészlegeit ellenőrizték a Nemzeti…
Tovább olvasom >A beszállítói és beszerzői célok ugyanazok, de csatornánként mások a kihívások és tervek – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
Keddtől a kiskereskedelem tudományában mélyedhettek el az FMCG-szabadegyetem hallgatói a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >