Elindult a nevezés a Magyarország étele 2025 versenyre
Elindult a nevezés a Magyarország étele 2025 versenyre; a megmérettetésre december 15-ig lehet jelentkezni, a kidolgozott recepteket pedig december 29-ig kell beküldeni.
Molnár Karolina, a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón kiemelte: a nyolcadik alkalommal meghirdetett Magyarország étele verseny sokkal több egy szakácsversenynél, mivel ugyanannyira szól a kultúránk tiszteletéről és megőrzéséről, mint az ételekről.
A versenyen új, innovatív termékeket lehet látni és a megmérettetés is bizonyítja azt, hogy kiváló minőségű és biztonságú élelmiszerek előállítására vagyunk képesek és ezekből csodálatos gasztronómiai remekek tudnak születni – fogalmazott Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkára.
Az idei megmérettetést „A Tiszán innen: Kis Kunság, túlnan Nagy Kunság” mottóval rendezik meg, a verseny döntőjét Szolnokon tartják 2025. április 26-án és 27-én.
Kapcsolódó cikkeink
Réthy Pál: a vízgazdálkodást kiemelt stratégiai kérdésként kell kezelni
Magyarországon a vízgazdálkodást a jövő kiemelt stratégiai fontosságú kérdéseként kell…
Tovább olvasom >Derecskei győztes a Magyarország étele 2022. szakácsversenyen
A derecskei Almavirág Team (Breitenbach Attila, Balogh Szabolcs) nyerte meg…
Tovább olvasom >A szürkemarha a középpontban a Magyarország étele szakácsversenyen
A magyar szürkemarha húsa lesz a kötelező alapanyag a Magyarország…
Tovább olvasom >További cikkeink
A visszaszámlálás elkezdődött, egy hónap múlva itt a Black Friday
Bár a hivatalos Black Friday csak egy hónap múlva, november…
Tovább olvasom >Közösen kell cselekednünk a biológiai sokféleség megőrzéséért
Az elmúlt tizenöt évben Magyarország példátlan mértékű természetvédelmi beruházásokat hajtott…
Tovább olvasom >Sneakerness Fesztivál: pop-up üzlettel és interaktív játékokkal készül a SPAR
Mini pop-up egység, chill zone és különféle interaktív játékok várják…
Tovább olvasom >