Elindult a nevezés a Magyarország étele 2025 versenyre
Elindult a nevezés a Magyarország étele 2025 versenyre; a megmérettetésre december 15-ig lehet jelentkezni, a kidolgozott recepteket pedig december 29-ig kell beküldeni.
Molnár Karolina, a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón kiemelte: a nyolcadik alkalommal meghirdetett Magyarország étele verseny sokkal több egy szakácsversenynél, mivel ugyanannyira szól a kultúránk tiszteletéről és megőrzéséről, mint az ételekről.
A versenyen új, innovatív termékeket lehet látni és a megmérettetés is bizonyítja azt, hogy kiváló minőségű és biztonságú élelmiszerek előállítására vagyunk képesek és ezekből csodálatos gasztronómiai remekek tudnak születni – fogalmazott Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkára.
Az idei megmérettetést „A Tiszán innen: Kis Kunság, túlnan Nagy Kunság” mottóval rendezik meg, a verseny döntőjét Szolnokon tartják 2025. április 26-án és 27-én.
Kapcsolódó cikkeink
Mindenkinek a vásárló a fontos – mindig, mindenhol, mindenkor – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
A Business Days harmadik, szerdai napjának délelőttje az elmúlt másfél…
Tovább olvasom >Réthy Pál: a vízgazdálkodást kiemelt stratégiai kérdésként kell kezelni
Magyarországon a vízgazdálkodást a jövő kiemelt stratégiai fontosságú kérdéseként kell…
Tovább olvasom >Derecskei győztes a Magyarország étele 2022. szakácsversenyen
A derecskei Almavirág Team (Breitenbach Attila, Balogh Szabolcs) nyerte meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
Eurostat: 2%-kal bővült az európai jégkrémgyártás 2024-ben
Az Eurostat friss adatai szerint 2024-ben az Európai Unióban 2%-kal,…
Tovább olvasom >Matcha Latte zabitalt vezet be kínálatába az Oatly az Egyesült Királyságban
Az idei nyarat új, matcha latte ízű zabitallal dobja fel…
Tovább olvasom >MBH-elemzés: A vártnál jobb GDP adatokat közölt a KSH
2025 második negyedévében a KSH által közzétett GDP adatok az…
Tovább olvasom >