Elhunyt Jakabffy László
2017. december 22-én otthonában elhunyt Jakabffy László, a hazai vendéglátás meghatározó alakja, karizmatikus személyisége, gasztronómiai életünk egyik kulcsfigurája.
Szakmai kérdésekben példamutató módon pozitív és progresszív kollégánknak éttermek sora köszönheti nevét és sikerét. Több hazai gasztronómiai szervezet alapító tagja, számos rangos díj és elismerés birtokosa: véleményét a többség etalonként fogadja el a szakmaközi és szakmai viták, megbeszélések során. A „Jakabffy-iskolából” kikerült fiatal szakemberek sora ma hazai csúcséttermek konyháját vezeti – legtöbbjüknek nemcsak tudást, de komoly anyagi támogatást is adott.
Számos szakmai elismerése között volt a Gundel-díj, az Év Vendéglőse cím, a Pro Turismo díj, az általa évekig vezetett Alabárdost pedig a legjobb magyar étteremnek szavazta meg a szakma 2004-ben.
A család és a Magyar Vendéglátók Ipartestülete tájékoztatja a szakmát, hogy Jakabffy László temetése 2018. január 12-én pénteken délelőtt 11 órakor lesz a telki temetőben lesz. A család kéri a szertartáson részvevőket, hogy tiszteletüket a végső búcsú során egy szál fehér virággal fejezzék ki.
Kapcsolódó cikkeink
Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Csütörtökön kezdődik a 13. Avasi Borangolás Miskolcon
Idén is megrendezik az Avasi Borangolást Miskolcon, ahol a belváros…
Tovább olvasom >További cikkeink
A HoReCába menekülnek
A vendéglátásban Németországban is hiányzik a szakképzett munkaerő, sőt, már…
Tovább olvasom >Újra a csúcson a nemzetközi turizmus
Év elején kiderült, hogy 2024 új rekordéve volt a hazai…
Tovább olvasom >A magyar bor történetei: királyok kedvencétől a bikavérig – történelmi est Egerben
2025. május 15-én különleges történelmi-gasztronómiai eseménynek ad otthont a Juhász…
Tovább olvasom >