Elhunyt Jakabffy László
2017. december 22-én otthonában elhunyt Jakabffy László, a hazai vendéglátás meghatározó alakja, karizmatikus személyisége, gasztronómiai életünk egyik kulcsfigurája.
Szakmai kérdésekben példamutató módon pozitív és progresszív kollégánknak éttermek sora köszönheti nevét és sikerét. Több hazai gasztronómiai szervezet alapító tagja, számos rangos díj és elismerés birtokosa: véleményét a többség etalonként fogadja el a szakmaközi és szakmai viták, megbeszélések során. A „Jakabffy-iskolából” kikerült fiatal szakemberek sora ma hazai csúcséttermek konyháját vezeti – legtöbbjüknek nemcsak tudást, de komoly anyagi támogatást is adott.
Számos szakmai elismerése között volt a Gundel-díj, az Év Vendéglőse cím, a Pro Turismo díj, az általa évekig vezetett Alabárdost pedig a legjobb magyar étteremnek szavazta meg a szakma 2004-ben.
A család és a Magyar Vendéglátók Ipartestülete tájékoztatja a szakmát, hogy Jakabffy László temetése 2018. január 12-én pénteken délelőtt 11 órakor lesz a telki temetőben lesz. A család kéri a szertartáson részvevőket, hogy tiszteletüket a végső búcsú során egy szál fehér virággal fejezzék ki.
Kapcsolódó cikkeink
Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >Ma is megbéníthatja az európai turizmust egy vulkán?
Tizenöt évvel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után, amely…
Tovább olvasom >Addikció – A nap képe
Mosd ki a szádat szappannal – büntették sokévtizede a csúnyán…
Tovább olvasom >