Elhunyt Jakabffy László
2017. december 22-én otthonában elhunyt Jakabffy László, a hazai vendéglátás meghatározó alakja, karizmatikus személyisége, gasztronómiai életünk egyik kulcsfigurája.
Szakmai kérdésekben példamutató módon pozitív és progresszív kollégánknak éttermek sora köszönheti nevét és sikerét. Több hazai gasztronómiai szervezet alapító tagja, számos rangos díj és elismerés birtokosa: véleményét a többség etalonként fogadja el a szakmaközi és szakmai viták, megbeszélések során. A „Jakabffy-iskolából” kikerült fiatal szakemberek sora ma hazai csúcséttermek konyháját vezeti – legtöbbjüknek nemcsak tudást, de komoly anyagi támogatást is adott.
Számos szakmai elismerése között volt a Gundel-díj, az Év Vendéglőse cím, a Pro Turismo díj, az általa évekig vezetett Alabárdost pedig a legjobb magyar étteremnek szavazta meg a szakma 2004-ben.
A család és a Magyar Vendéglátók Ipartestülete tájékoztatja a szakmát, hogy Jakabffy László temetése 2018. január 12-én pénteken délelőtt 11 órakor lesz a telki temetőben lesz. A család kéri a szertartáson részvevőket, hogy tiszteletüket a végső búcsú során egy szál fehér virággal fejezzék ki.
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nők étterme
Különleges kampánnyal hívja fel a figyelmet a női vállalkozók szerepére…
Tovább olvasom >Korunk hősei
Újra meghirdeti a HoReCa Hősök pályázatot a Magyar Marketing Szövetség HoReCa és…
Tovább olvasom >NNGYK: javult a természetes fürdővizek minősége
A 2021-2024 évi adatok alapján a minősített hazai természetes fürdővizek…
Tovább olvasom >