Elhunyt Jakabffy László
2017. december 22-én otthonában elhunyt Jakabffy László, a hazai vendéglátás meghatározó alakja, karizmatikus személyisége, gasztronómiai életünk egyik kulcsfigurája.
Szakmai kérdésekben példamutató módon pozitív és progresszív kollégánknak éttermek sora köszönheti nevét és sikerét. Több hazai gasztronómiai szervezet alapító tagja, számos rangos díj és elismerés birtokosa: véleményét a többség etalonként fogadja el a szakmaközi és szakmai viták, megbeszélések során. A „Jakabffy-iskolából” kikerült fiatal szakemberek sora ma hazai csúcséttermek konyháját vezeti – legtöbbjüknek nemcsak tudást, de komoly anyagi támogatást is adott.
Számos szakmai elismerése között volt a Gundel-díj, az Év Vendéglőse cím, a Pro Turismo díj, az általa évekig vezetett Alabárdost pedig a legjobb magyar étteremnek szavazta meg a szakma 2004-ben.
A család és a Magyar Vendéglátók Ipartestülete tájékoztatja a szakmát, hogy Jakabffy László temetése 2018. január 12-én pénteken délelőtt 11 órakor lesz a telki temetőben lesz. A család kéri a szertartáson részvevőket, hogy tiszteletüket a végső búcsú során egy szál fehér virággal fejezzék ki.
Kapcsolódó cikkeink
Két napig Korea a Margit-szigetre költözik: indul az ingyenes KoreaON 2025 kulturális fesztivál!
A budapesti nyár idén is elhozza a KoreaON kulturális fesztivált,…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az utazás jövője: mesterséges intelligencia válthatja le az utazási irodákat
A turizmus világszerte robbanásszerűen növekszik, különösen Ázsiában, ahol a bővülő…
Tovább olvasom >Filmvetítéssel és késő esti nyitvatartással is várják a fővárosi fürdők nyáron a közönséget
Az iskolai nyári szünet kezdetével változatos programokkal várják a vendégeket…
Tovább olvasom >Cukrász Szakmai Nap 2025
A Magyar Cukrász Ipartestület május 5-én tartotta meg hagyományos tavaszi…
Tovább olvasom >