Elfogytak a belépők az MVI év végi ipartestületi gálavacsorájára
Lapzártánk után, november végén kerül sor az Magyar Vendéglátók Ipartestületének immár hagyományos év végi gálaestjére. Az MVI ünnepi rendezvényének a kezdetektől, azaz négy éve fő szervezője, felelőse Jakabffy László – kell-e őt bemutatni az olvasónak? –, vele beszélgettünk a felkészülés fázisában.
„Az idei gálavacsora különlegessége, hogy az eseményt összekötjük az idén első alkalommal odaítélt Gundel Károly-díjak átadásával. Igazán nem közhely az est alapgondolata: hagyományőrzés és megújulás, mert ezzel a díjazottak előtt is tisztelgünk. Kalla Kálmán és Hamvas Zoltán – csak látszólag két ellenpont: két generáció egy-egy magasan kiemelkedő tagja, a gasztronómiai tradíció és a modern, sikeres vendéglátás képviselői, akinek egyaránt sokat köszönhet a szakma.
A tíz részvevő séf nagy szabadsággal tervezhetett, alkothatott, mi csak az alapanyagokat határoztuk meg – ők készítik az ötfogásos vacsorát és a kiegészítő fogásokat Bicsár Attila vezető konyhafőnök irányítása alatt. Nemes alapanyagokkal dolgoznak, többek között szürke marhával, nyurgaponttyal, libamájjal. Együttműködésüket az ipartestület ezúton is köszöni.
A vacsora fogásait nagy gonddal kiválasztott borok kísérik majd, amikért több támogató borászatnak is hálásak vagyunk: Demetervin – Mád, Ferenczy Szőlőbirtok, Juhász Testvérek Pincészete, Kreinbacher Pincészet, Szent Tamás Pincészet, Takler Pincészet, Thummerer Pincészet, Tokaj Nobilis Pincészet.
Mint minden évben, idén is lesz tombola értékes nyereményekkel: A legértékesebb díjak kétségkívül a wellness hétvégék, de a szerencsések gazdagabbak lehetnek éttermi vacsorákkal, rendezvénybelépőkkel, borokkal és egyebekkel.”
Képünkön Bicsár Attila (Alabárdos) gálaestre kreált fogása látható: Halsaláta dunai vadpontyból, sült kápia paprika, ecetes fehér hagyma, bébi salátalevelek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >