Elfogytak a belépők az MVI év végi ipartestületi gálavacsorájára

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 11. 21. 10:09

Lapzártánk után, november végén kerül sor az Magyar Vendéglátók Ipartestületének immár hagyományos év végi gálaestjére. Az MVI ünnepi rendezvényének a kezdetektől, azaz négy éve fő szervezője, felelőse Jakabffy László – kell-e őt bemutatni az olvasónak? –, vele beszélgettünk a felkészülés fázisában.

Elfogytak a belepok az MVI...

„Az idei gálavacsora különlegessége, hogy az eseményt összekötjük az idén első alkalommal odaítélt Gundel Károly-díjak átadásával. Igazán nem közhely az est alapgondolata: hagyományőrzés és megújulás, mert ezzel a díjazottak előtt is tisztelgünk. Kalla Kálmán és Hamvas Zoltán – csak látszólag két ellenpont: két generáció egy-egy magasan kiemelkedő tagja, a gasztronómiai tradíció és a modern, sikeres vendéglátás képviselői, akinek egyaránt sokat köszönhet a szakma.

A tíz részvevő séf nagy szabadsággal tervezhetett, alkothatott, mi csak az alapanyagokat határoztuk meg – ők készítik az ötfogásos vacsorát és a kiegészítő fogásokat Bicsár Attila vezető konyhafőnök irányítása alatt. Nemes alapanyagokkal dolgoznak, többek között szürke marhával, nyurgaponttyal, libamájjal. Együttműködésüket az ipartestület ezúton is köszöni.

A vacsora fogásait nagy gonddal kiválasztott borok kísérik majd, amikért több támogató borászatnak is hálásak vagyunk: Demetervin – Mád, Ferenczy Szőlőbirtok, Juhász Testvérek Pincészete, Kreinbacher Pincészet, Szent Tamás Pincészet, Takler Pincészet, Thummerer Pincészet, Tokaj Nobilis Pincészet.
Mint minden évben, idén is lesz tombola értékes nyereményekkel: A legértékesebb díjak kétségkívül a wellness hétvégék, de a szerencsések gazdagabbak lehetnek éttermi vacsorákkal, rendezvénybelépőkkel, borokkal és egyebekkel.”

Képünkön Bicsár Attila (Alabárdos) gálaestre kreált fogása látható: Halsaláta dunai vadpontyból, sült kápia paprika, ecetes fehér hagyma, bébi salátalevelek.

Kapcsolódó cikkeink