Éles árverseny és kihívások a magyar élelmiszeriparban

A hazai gyártók termelékenységi mutatói elmaradnak az uniós átlagtól, ami nemcsak a belföldi, hanem az exportpiacokon is problémát okozhat. A 2023-as évben az agrár-külkereskedelem enyhe javulást mutatott ugyan, de az importált élelmiszerek egyre nagyobb részesedése aggodalomra ad okot. A hazai termelés modernizációja, az automatizáció és a digitalizáció elengedhetetlen lenne a hatékonyság növelése érdekében, különösen a nem prémium kategóriás termékek esetében.
A decemberi Agrárszektor Konferencián a hazai élelmiszeripar jövőjéről, versenyképességéről és a szükséges fejlesztésekről is szó lesz, ahol szakértők vitatják meg az ágazat előtt álló kihívásokat és lehetőségeket.
Kapcsolódó cikkeink
Az Európai Bizottság ütemtervet készített a mezőgazdaság és az élelmiszeripar versenyképességének javítására
Az Európai Bizottság ütemtervet tett közzé szerdán a mezőgazdaság és…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 5,3 százalékkal mérséklődött 2024 decemberében
Az ipari termelés volumene 2024 decemberében 5,3, munkanaphatástól megtisztítva 6,4…
Tovább olvasom >Az élelmiszeripar jövője a fiatalok kezében van
Az élelmiszerbiztonság és -minőség nem csupán az agrárium, hanem a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Bővülhet az online árfigyelő
A családok védelme, az infláció alacsony szinten tartása és a…
Tovább olvasom >Tudatosabban vásárolunk? Töretlen a kereslet a hazai ízek iránt
Több száz magyar termelővel működik együtt a Kifli.hu, hogy minél…
Tovább olvasom >Kamatkedvezmény a zöldhitelre
Még kedvezőbb lesz a népszerű lakáscélú zöldhitel a K&H-nál. A legnépszerűbb…
Tovább olvasom >