Éles árverseny és kihívások a magyar élelmiszeriparban
A hazai gyártók termelékenységi mutatói elmaradnak az uniós átlagtól, ami nemcsak a belföldi, hanem az exportpiacokon is problémát okozhat. A 2023-as évben az agrár-külkereskedelem enyhe javulást mutatott ugyan, de az importált élelmiszerek egyre nagyobb részesedése aggodalomra ad okot. A hazai termelés modernizációja, az automatizáció és a digitalizáció elengedhetetlen lenne a hatékonyság növelése érdekében, különösen a nem prémium kategóriás termékek esetében.
A decemberi Agrárszektor Konferencián a hazai élelmiszeripar jövőjéről, versenyképességéről és a szükséges fejlesztésekről is szó lesz, ahol szakértők vitatják meg az ágazat előtt álló kihívásokat és lehetőségeket.
Kapcsolódó cikkeink
KSH: az ipari termelés 7,2 százalékkal csökkent szeptemberben
2024 szeptemberében az ipari termelés volumene 7,2, munkanaphatástól megtisztítva 5,4…
Tovább olvasom >Agrárminisztérium: a gazdák nem akadályai, hanem partnerei a zöld átállásnak
Az európai gazdákra nem akadályként, hanem nélkülözhetetlen partnerként kell tekinteni…
Tovább olvasom >A NAK pályaorientációs programsorozattal is népszerűsítette az agrárszakképzést
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – partnerei segítségével – közel…
Tovább olvasom >További cikkeink
A magyar vásárlók stresszmentes karácsonyt szeretnének: online előre vásárolnak és 100 000 forint felett költenek ajándékokra
A magyarok idén több mint 100 000 forintot terveznek karácsonyi…
Tovább olvasom >Visszaesett az élelmiszerár-emelkedés, nem várható jelentős drágulás év végéig
Az elmúlt két évben meredek élelmiszerár-emelkedést tapasztaltak a fogyasztók Magyarországon,…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 7,2 százalékkal csökkent szeptemberben
2024 szeptemberében az ipari termelés volumene 7,2, munkanaphatástól megtisztítva 5,4…
Tovább olvasom >