Éles árverseny és kihívások a magyar élelmiszeriparban
A hazai gyártók termelékenységi mutatói elmaradnak az uniós átlagtól, ami nemcsak a belföldi, hanem az exportpiacokon is problémát okozhat. A 2023-as évben az agrár-külkereskedelem enyhe javulást mutatott ugyan, de az importált élelmiszerek egyre nagyobb részesedése aggodalomra ad okot. A hazai termelés modernizációja, az automatizáció és a digitalizáció elengedhetetlen lenne a hatékonyság növelése érdekében, különösen a nem prémium kategóriás termékek esetében.
A decemberi Agrárszektor Konferencián a hazai élelmiszeripar jövőjéről, versenyképességéről és a szükséges fejlesztésekről is szó lesz, ahol szakértők vitatják meg az ágazat előtt álló kihívásokat és lehetőségeket.
Kapcsolódó cikkeink
A csokoládépiac nehézségei: drágulás, fenntarthatósági kihívások és új trendek
A csokoládé hosszú ideje az egyik legkedveltebb édesség, azonban a…
Tovább olvasom >Az ipari termelés 4,2 százalékkal mérséklődött novemberben
2024 novemberében az ipari termelés volumene 4,2, munkanaphatástól megtisztítva 2,9…
Tovább olvasom >AI-jelölést szeretnének a fogyasztók az élelmiszercímkéken
Egy friss felmérés szerint a fogyasztók 83%-a úgy véli, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tizenkilenc havi mélyponton a GKI konjunktúra indexe
Az idei év első hónapjában folytatódott az enyhén negatív trend:…
Tovább olvasom >Megvan az itthoni vendéglátóipari költés lélektani határa
Többek között ez is kiderül abból a reprezentatív kutatásból, amely…
Tovább olvasom >Újratervezésben élik mindennapjaikat a vezérigazgatók
A világ vezérigazgatóinak közel 60%-a arra számít a következő 12…
Tovább olvasom >