Élelmiszermentő programot indít az Albert Heijn
A holland Albert Heijn várakozásai szerint 4,5 millió kilogrammnyi élelmiszert ment majd meg új in-store programja révén. Az AH Overblijvers a nap végén megmaradt lejárat közeli, vagy kifutóban lévő termékeket takar, amelyeket a vásárlóknak csökkentett áron lehet értékesíteni.
Az AH Overblijvers csomagok az AH appban és valamennyi hollandiai Albert Heijn üzletben kaphatók – felár ellenében akár különböző formátumokban, mint például Meglepetés, Vegetáriánus, Pékáru.
Az Albert Heijn komoly hangsúlyt fektet az élelmiszermentésre, és számos kezdeményezése van ezen a területen. Több mint 10 éve használja a 35%-os matricát, amely reggel 10 előtt kerül termékekre, így biztosítva, hogy a nap folyamán csökkentett áron lehessen őket megvásárolni.
Emellett több mint 125 Albert Heijn üzletben a frissáru dinamikus leárazás alá esik, ahol a kedvezmény mértéke igazodik a lejárati időhöz. A rendszer egy algoritmus alapján működik, amely az üzlet raktárkészletét, a lejárati időt és a várható eladásokat összegzi. A kedvezményt a kasszánál lehet érvényesíteni.
Kapcsolódó cikkeink
Az ételmentés menő! De vajon mennyire?- Lezajlott a Munch sajtóeseménye
“Miért menő az ételmentés?” címmel szervezett sajtóeseményt a Munch, melynek…
Tovább olvasom >AI-asszisztenst vezet be a holland Albert Heijn
Az „Én AH Asszisztensem” néven új mesterséges intelligencia alapú személyi…
Tovább olvasom >A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nagy szerepet vállal az élelmiszermentésben
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nagy szerepet vállal az élelmiszermentésben, a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >