Élelmiszerbiztonsági tájékoztató a Nébih honlapján
A befőzéssel kapcsolatos élelmiszerbiztonsági tudnivalókat összegző lakossági tájékoztatót jelentetett meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.
A honlapon olvasható dokumentumban arra hívják fel a figyelmet, hogy a nem megfelelően végzett befőzés megbetegedéshez is vezethet. A házilag tartósított élelmiszerekhez kapcsolható legsúlyosabb ételmérgezés a botulizmus, amelyet egy baktérium által termelt méreganyag okoz.
A lakossági tájékoztatóban a nyersanyag beszerzésről, a tartósítás módjairól, az üvegek zárolásáról, a biztonságos tárolásról is olvasható hasznos tudnivaló.
Ügyelni kell arra, hogy megbízható helyen vásároljanak, az alapanyagok jó minőségűek legyenek. Az üvegek légmentes zárása a házi tartósítás kulcseleme – olvasható a kiadványban. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Háztartási és higiénés termékek ára is nyomon követhető az Árfigyelőben
Újabb 42 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett,…
Tovább olvasom >