Élelmiszerbiztonsági tájékoztató a Nébih honlapján
A befőzéssel kapcsolatos élelmiszerbiztonsági tudnivalókat összegző lakossági tájékoztatót jelentetett meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.
A honlapon olvasható dokumentumban arra hívják fel a figyelmet, hogy a nem megfelelően végzett befőzés megbetegedéshez is vezethet. A házilag tartósított élelmiszerekhez kapcsolható legsúlyosabb ételmérgezés a botulizmus, amelyet egy baktérium által termelt méreganyag okoz.
A lakossági tájékoztatóban a nyersanyag beszerzésről, a tartósítás módjairól, az üvegek zárolásáról, a biztonságos tárolásról is olvasható hasznos tudnivaló.
Ügyelni kell arra, hogy megbízható helyen vásároljanak, az alapanyagok jó minőségűek legyenek. Az üvegek légmentes zárása a házi tartósítás kulcseleme – olvasható a kiadványban. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A szépségápolás újonnan felfedezett területe a szájápolás
A szájápolás már évek óta nemcsak egészségügyi kérdés, hanem a…
Tovább olvasom >Újabb 1800 fával zöldít a Henkel és a 10 Millió Fa Alapítvány
Öt éve működik együtt a Henkel Magyarország és a 10…
Tovább olvasom >Több mint 44 ezren próbálkoztak a vegánsággal idén januárban
Hatalmas sikernek tartja az idei Veganuárt szervezője, a Prove. Az idén…
Tovább olvasom >