Elégedett eredményével a Zwack
A szeszesital-piacra 2015. január elsejével bevezetett NETA ellenére a Zwack Unicum Nyrt. a 225 éves jubileumhoz méltó, sikeres és eredményes üzleti évet zárt, áll a cég június 28-án tartott éves közgyűléséről kiadott sajtóközleményben. A piackutatási adatok szerint a Zwack növelni tudta piaci részesedését a számára fontos két piaci szegmensben (prémium és minőségi) mind volumenben, mind értékben az elmúlt év során.
A társaság árbevétele a 2015–2016-os üzleti évben lényegében az előző év szintjén maradt. Ez azért siker, mert a NETA miatt 2014 decemberében több partnerük több hónapra előre bevásárolt, ami a most zárt periódus első negyedévére rendkívül kedvezőtlenül hatott.
A belföldi értékesítés nettó árbevétele 2,2%-kal kisebb az előző évinél (11 033 millió Ft szemben a tavalyi 11 283 millió Ft-tal). Az exportárbevétel 1425 millió Ft, amely 5,8%-kal kisebb a tavalyi értéknél.
A társaság Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerinti adózott eredménye 1694 millió Ft, ami 1,2%-kal alacsonyabb a bázisnál (1714 millió Ft). /
Kapcsolódó cikkeink
Változás a Zwack vezetésében: Belovai Csaba a Zwack Unicum Nyrt. új vezérigazgatója
A Zwack Unicum Nyrt. tulajdonosi döntése értelmében 2025. július 1-től…
Tovább olvasom >Stabilitás és stratégiai irányváltás a Zwack Unicumnál
Továbbra is a hazai prémium szeszesital-piac meghatározó szereplője a Zwack…
Tovább olvasom >Két korsóval a túlélésért – így zárták a 2024-es évet a hazai kisüzemi sörfőzdék
A hazai kisüzemi sörpiac szereplői 2024-ben többnyire növekvő árbevételről számolhattak…
Tovább olvasom >További cikkeink
EM: tovább folytatódik a visszaváltási rendszer fejlesztése
Az előző év elejétől bevezetett rendszernek köszönhetően 2025 nyarára jelentős…
Tovább olvasom >Lassulás és áremelkedés egyszerre – így alakul a tejpiac nyáron
A tejágazatban egyszerre van jelen a nemzetközi árnövekedés és a…
Tovább olvasom >Újabb probléma hozhat élelmiszer-drágulást
Súlyos következményekkel járhat a latin-amerikai agrárszektorra nézve, ha az Egyesült…
Tovább olvasom >