Elégedett a balatoni lángossütőkkel a Nébih
A balatoni lángossütők ellenőrzésekor talált ugyan hiányosságokat a Nébih, de összességében kedvezőnek ítéli az ott szerzett tapasztalatokat – olvasható a hivatal honlapján szerdán közzétett beszámolóban.
Az erről szóló közlemény szerint az élelmiszerbiztonsági felügyelők júniusban a Szupermenta tesztsorozat keretében több mint 140 mintán csaknem 500 laboratóriumi mérést végeztek, és összesen 300 ezer forint bírságot szabtak ki. A 12 ellenőrzött vendéglátóhelyből 8-nál találtak kisebb hiányosságokat, ám ezeket a tulajdonosok azonnal ki is javították. Komolyabb hiányosságok miatt 2 helyszínt figyelmeztetniük kellett, további kettőt pedig megbírságoltak személyi és helyszíni higiéniai kifogások, valamint lejárt élelmiszerek tárolása miatt, de ezek ügyében is gyorsan intézkedtek az érintett vállalkozók.
A szakemberek mintát vettek a lángosokból, a sütőzsiradékokból. Utóbbiak között csupán egy esetben találtak kis mértékű eltérést a megengedetthez képest, és az érzékszervi vizsgálatokon is csak egy lángost minősítettek átlag alattinak. Az értékelést – beleértve a vendéglátósok felszereltségét, választékát, a higiéniát, a kiszolgálást és az összbenyomást is – kívülállókkal is elvégeztették.
A hatósági és fogyasztói tapasztalatok összegzése alapján a révfülöpi RÉV Büfé lett az első, Zamárdin a Sarok Büfé a második, a harmadik pedig a balatonszárszói Róza Mama Büféje – olvasható a közleményben. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Nébih: több mint 300 kockázatos termék miatt kellett Magyarországon intézkedni tavaly
Több mint 300 kockázatos termék miatt kellett Magyarországon intézkedni tavaly…
Tovább olvasom >A Nébih ajándéka a házasság hetére: Esküvő maradék nélkül
Különleges útmutatóval készült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül…
Tovább olvasom >Az élelmiszeripar jövője a fiatalok kezében van
Az élelmiszerbiztonság és -minőség nem csupán az agrárium, hanem a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és természetvédelem egy nagyberuházásban
Az idén tavasszal nyíló Le Primore Hotel & Spa nemcsak…
Tovább olvasom >Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >Ki vagy, ha mogyorót ennél? – A nap videója
Akár a Snickers őse is lehetne az ázsiai mogyorós édesség,…
Tovább olvasom >