Eladja három kelet-európai üzemét a Bell Food Group Eisberg leányvállalata
A svájci Bell Food Group bejelentette, hogy Eisberg leányvállalata eladja három kelet-közép-európai gyártóüzemét – Lengyelországban, Romániában és Magyarországon – a Green Factory nevű lengyel élelmiszeripari vállalatnak – adta hírül a Just Food. A tranzakció értékét a felek nem hozták nyilvánosságra.
Az eladás célja, hogy az Eisberg a jövőben kizárólag a DACH-régióra (Németország, Ausztria, Svájc) koncentrálhasson.
Az Eisberg friss salátakeverékeket, konyhakész zöldségeket, gyümölcsöket és fűszernövényeket szállít főként kiskereskedelmi és nagykereskedelmi partnereknek.
Az üzemeket megvásárló lengyel Green Factory hasonló termékkörrel foglalkozik, és már jelen van Magyarországon is. A Bell Food közleménye szerint a dolgozók a Green Factory alkalmazásában maradnak.
A svájci és osztrák Eisberg-üzemek, valamint a spanyol beszerzési leányvállalat nem részei az ügyletnek.
A változások következtében távozik a vállalat éléről Mike Häfeli, az Eisberg üzletág vezetője és helyét június 1-től Tobias Wölfle, jelenlegi pénzügyi igazgató veszi át.
Az Eisberg 2024-ben 369,8 millió svájci frankkal (kb. 444,6 millió dollár) járult hozzá a Bell Food 4,72 milliárd frankos árbevételéhez, ami 5,7%-os növekedés 2023-hoz képest. A cég EBITDA-ja 3,6%-kal, 350,7 millió frankra nőtt, míg az adózott eredmény 4,6%-kal 124 millió frankra csökkent.
A Bell Food idén Svájcban is fejleszt, az új logisztikai és feldolgozó létesítmények 2025-ben nyílnak meg Oensingenben.
Kapcsolódó cikkeink
Egy korszak lezárul, egy új indul – marketingvezetői váltás az Eisbergnél
Két év után búcsúzik az Eisbergtől Gál Judit, a cég…
Tovább olvasom >Svájci foodtech cég vásárolta fel a méhek nélküli méztechnológiát fejlesztő MeliBiót
A svájci központú FoodYoung Labs felvásárolta a kaliforniai MeliBio-t, amely…
Tovább olvasom >Stratégiai fókuszváltás: az Eisberg értékesíti közép-európai gyárait a Green Factory-nak
Az Eisberg, a Bell Food Group tagvállalata értékesíti lengyelországi, romániai…
Tovább olvasom >További cikkeink
A lakosság harmada keresi még, hogyan tudna egészségesebben étkezni, és csak minden negyedik magyar táplálkozik tudatosan
Az étkezés nemcsak testünk megfelelő működésének alapja, hanem kritikus szerepe…
Tovább olvasom >Lezajlott az első Fenntartható Csomagolás Fórum
2025. június 4-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre az…
Tovább olvasom >III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >