Eladja három kelet-európai üzemét a Bell Food Group Eisberg leányvállalata
A svájci Bell Food Group bejelentette, hogy Eisberg leányvállalata eladja három kelet-közép-európai gyártóüzemét – Lengyelországban, Romániában és Magyarországon – a Green Factory nevű lengyel élelmiszeripari vállalatnak – adta hírül a Just Food. A tranzakció értékét a felek nem hozták nyilvánosságra.
Az eladás célja, hogy az Eisberg a jövőben kizárólag a DACH-régióra (Németország, Ausztria, Svájc) koncentrálhasson.
Az Eisberg friss salátakeverékeket, konyhakész zöldségeket, gyümölcsöket és fűszernövényeket szállít főként kiskereskedelmi és nagykereskedelmi partnereknek.
Az üzemeket megvásárló lengyel Green Factory hasonló termékkörrel foglalkozik, és már jelen van Magyarországon is. A Bell Food közleménye szerint a dolgozók a Green Factory alkalmazásában maradnak.
A svájci és osztrák Eisberg-üzemek, valamint a spanyol beszerzési leányvállalat nem részei az ügyletnek.
A változások következtében távozik a vállalat éléről Mike Häfeli, az Eisberg üzletág vezetője és helyét június 1-től Tobias Wölfle, jelenlegi pénzügyi igazgató veszi át.
Az Eisberg 2024-ben 369,8 millió svájci frankkal (kb. 444,6 millió dollár) járult hozzá a Bell Food 4,72 milliárd frankos árbevételéhez, ami 5,7%-os növekedés 2023-hoz képest. A cég EBITDA-ja 3,6%-kal, 350,7 millió frankra nőtt, míg az adózott eredmény 4,6%-kal 124 millió frankra csökkent.
A Bell Food idén Svájcban is fejleszt, az új logisztikai és feldolgozó létesítmények 2025-ben nyílnak meg Oensingenben.
Kapcsolódó cikkeink
Megvásárolja a Schwarz Csoport a hipermarketeket üzemeltető romániai La Cocoșt
Egy olyan piacon, amelyet a hipermarketek zsugorodása és a diszkontok…
Tovább olvasom >Egy korszak lezárul, egy új indul – marketingvezetői váltás az Eisbergnél
Két év után búcsúzik az Eisbergtől Gál Judit, a cég…
Tovább olvasom >Svájci foodtech cég vásárolta fel a méhek nélküli méztechnológiát fejlesztő MeliBiót
A svájci központú FoodYoung Labs felvásárolta a kaliforniai MeliBio-t, amely…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ugrásszerűen nő az alternatívfehérje-szabadalmak száma
A Good Food Institute a maga nemében első és egyedülálló…
Tovább olvasom >Mikroműanyagok az üveges italokban
Egy friss francia kutatás szerint az üvegpalackos italok több mikroműanyagot…
Tovább olvasom >Közös növényi újdonságokat dob piacra a PepsiCo és a NotCo Chilében
A PepsiCo és a chilei NotCo együttműködésének eredményeként két új,…
Tovább olvasom >