Eladja gyártóüzemeit a Bell Food Group Magyarországon és Franciaországban
A nemzetközi újrastrukturálás részeként a Bell Food Group úgy döntött, hogy eladja magyar- és franciaországi gyártóüzemét. Az új tulajdonosok minden dolgozót átvesznek.

A magyar gyárat a Spar veszi meg
A Bell Food Group két üzeme a magyar Perbálon és a francia Saint-André-ben található. A két munkahely dolgozói közül mindenki megtarthatja az állását, hiszen az új tulajdonos átveszi a teljes csapatot. A Bell Food Group tavaly már visszavonult a hasznot nem hozó német kolbászüzletből. A tranzakcióknak nem lesz jelentős hatása a csoport működési eredményeire.
Perbál, Magyarország
A perbáli specializált felvágottgyártó üzemet a csoport várhatóan a Sparnak adja el 2020. október 31-én. A majd’ 200 munkavállalóval dolgozó egység évente nagyjából 20 millió eurót termel. Az akvizícióval a Spar Magyarország nem csupán gyártókapacitását növeli, de munkahelyeket is biztosít. A felek megegyeztek azzal, hogy a tranzakció részleteit bizalmasan kezelik. A tranzakciót a nemzeti versenyhatóságoknak jóvá kell hagyniuk.
Saint-André, Franciaország
A francia Sanit-André-sur-Vieux-Jonc-ot az Isla Délice nevű cég veszi meg. A gyárban elsősorban húsáruk feldarabolása és csomagolása zajlik, valamint logisztikai központként is funkcionál. Az átadásra jövő február végén kerül majd sor. Az Isla Délice az üzem mind a hetven dolgozóját átveszi. A felek bizalmasan kezelik az adásvétel részleteit. Ezen felül a Bell Food Group öt másik gyártóüzemet is működtet magas minőségű, levegőn szárított sonka- és szalámispecialitások készítésére.
A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. szerződést írt alá a ZIMBO Perbál Húsipari Termelő Kft. termelő üzemének megvásárlásáról. A szerződés hatályba lépése a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásához kötött. A tranzakció jóváhagyását követően a SPAR célja a meglévő munkahelyek megőrzése és újak teremtése, valamint az üzem fejlesztése. Az adásvétel részletei kapcsán titoktartási megállapodás köti a feleket, így további információkat nem áll módunkban kiadni.
Kapcsolódó cikkeink
Lángostésztával és halas menükkel tarolt a SPAR – ilyen termékinnovációkat díjaztak 2025-ben
Két újabb szakmai díjjal tüntették ki a SPAR-t nemrég. Az…
Tovább olvasom >A jövő már elkezdődött – Gondolatok az Innovációk napjáról
Hogyan formálják az innovációk a kereskedelem és az élelmiszeripar jövőjét?…
Tovább olvasom >Repül a sült galamb
Mindennapjainkat teszik egyszerűbbé a kényelmi termékek: konyhakészek, mélyfagyasztottak, szárítottak, előfeldolgozottak,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Sikeresen zárult a „Passzold vissza, Tesó!” 2025-ös tavaszi kampánya!
Idén már hetedik éve tart a ‘Passzold vissza, Tesó!’ használt…
Tovább olvasom >A Bacardi új fejezetet nyit a MARTINI® történetében
A családi tulajdonban lévő szeszesitalgyártó vállalat, a Bacardi, saját portfóliója…
Tovább olvasom >Füstölt, szeletelt baconszalonnát és libamájast hívott vissza a forgalomból az Auchan
Mikrobiológiai szennyeződés és nem jelölt allergén miatt füstölt, szeletelt baconszalonnát…
Tovább olvasom >