eisberg – több mint saláta!
Több mint 50 főt látott vendégül 3000 négyzetméteres gyáli üzemében az eisberg Hungary Kft. A „Gondolkozz egészségesen!” program szervezésében külön busszal érkeztek az óvónénik, akiknek fontos szerepük a korai egészséges életmódra nevelés. A csoporthoz újságírók, a média képviselői is csatlakoztak.
Az egészség egyre inkább divatba jön. Az eisberg modern, egészséges, biztonságos termékei népszerűségét az igényes és magas színvonalú technológiának és az elkötelezett munkatársaknak köszönheti – kezdte bevezetőjét a köszöntés után Gazsi Zoltán ügyvezető igazgató, az esemény házigazdája.
Kulisszatitkok
Az ügyvezető előadásából számos érdekességet tudtak meg a látogatók az alapanyagok gondos válogatásáról, a termelőkkel való kapcsolattartásról, a minőségbiztosítás elemeiről és az eisberg társadalmi felelősségvállalási programjairól. A feldolgozás részleteiről pedig saját szemével győződhetett meg mindenki. Miután a fülbevalók, ékszerek lekerültek, a lakkozott körmű hölgyek gumikesztyűt kaptak – hiszen az esetlegesen lepattogzó lakkfesték akár a salátába is kerülhetne –, és az eldobható hajhálót, köpenyt és cipőzsákot öltött látogatók kézfertőtlenítés után beléphettek a termelő egységekbe.
Lenyűgöző volt látni, hogyan készülnek a finomságok: a nagyteljesítményű speciális vágókéseken, rázóasztalokon, optikai osztályozón, salátamosó futószalagokon, bogárszűrőkkel ellátott, levegőbuborékkal turbózott mosókádakon áthaladt a friss, ropogós nyersanyag, útját a lézerperforáló egységgel ellátott védőgázas csomagológépeken végezve. A rukkola- és madársaláta-levelek mosás után légbefúvással és elszívással kombinált szárítóberendezésben lebegtek annak érdekében, hogy a szárítás során a levélkék gyengéd szövetei ne sérüljenek. A modern csúcstechnológia gépei ezek, melyek természetesen nem működnének elég hatékonyan odafigyelő emberek irányítása nélkül…
A raktárban varázslatos nevű, sosem látott salátafélékkel (pl. tatsoi, red chard) is megismerkedhettek a látogatók. Nagy sikert arattak a különféle színű répák is.
Az előadóterembe visszatérve a cég termékújdonságai közül a Görög és Cézár salátatálat kóstolta meg a csoport ebédre. Ezek a készétel-salátatálak a saláta mellett számos egyéb összetevőt (öntetek, sajtok, olívabogyó, kruton, koktélparadicsom stb.) tartalmaznak, sőt egy kisvillát is hozzácsomagolnak, így valóban azonnal fogyasztható ez az egészséges termék. Óriási sikere volt a répacsillagnak, amihez kapcsolódóan záporoztak a kisgyermekekhez kapcsolódó ötletek. Szívesen és lelkesen osztották meg véleményüket a vendégek, hiszen meggyőződtek, milyen értő és odafigyelő, az egészségre nevelést szívén viselő vállalat az eisberg.
(X)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Átadásra kerültek a CO-OP Star idei Ezüstfenyő és Ezüstcsillag díjai
Ahogy minden évben karácsony előtt, úgy idén is, december közepén…
Tovább olvasom >A Lidl vásárlóinak köszönhetően közel 24 millió forintnyi adományt kapnak a rászoruló
Két hét alatt 15,5 millió forint értékű élelmiszeradomány-utalvány és közel…
Tovább olvasom >Már itthon is elérhető Dirk Rossmann önéletrajzi írása
A klímakatasztrófával foglalkozó oköthrillerei után megjelent magyarul Dirk Rossmann, a…
Tovább olvasom >