eisberg – több mint saláta!
Több mint 50 főt látott vendégül 3000 négyzetméteres gyáli üzemében az eisberg Hungary Kft. A „Gondolkozz egészségesen!” program szervezésében külön busszal érkeztek az óvónénik, akiknek fontos szerepük a korai egészséges életmódra nevelés. A csoporthoz újságírók, a média képviselői is csatlakoztak.
Az egészség egyre inkább divatba jön. Az eisberg modern, egészséges, biztonságos termékei népszerűségét az igényes és magas színvonalú technológiának és az elkötelezett munkatársaknak köszönheti – kezdte bevezetőjét a köszöntés után Gazsi Zoltán ügyvezető igazgató, az esemény házigazdája.
Kulisszatitkok
Az ügyvezető előadásából számos érdekességet tudtak meg a látogatók az alapanyagok gondos válogatásáról, a termelőkkel való kapcsolattartásról, a minőségbiztosítás elemeiről és az eisberg társadalmi felelősségvállalási programjairól. A feldolgozás részleteiről pedig saját szemével győződhetett meg mindenki. Miután a fülbevalók, ékszerek lekerültek, a lakkozott körmű hölgyek gumikesztyűt kaptak – hiszen az esetlegesen lepattogzó lakkfesték akár a salátába is kerülhetne –, és az eldobható hajhálót, köpenyt és cipőzsákot öltött látogatók kézfertőtlenítés után beléphettek a termelő egységekbe.
Lenyűgöző volt látni, hogyan készülnek a finomságok: a nagyteljesítményű speciális vágókéseken, rázóasztalokon, optikai osztályozón, salátamosó futószalagokon, bogárszűrőkkel ellátott, levegőbuborékkal turbózott mosókádakon áthaladt a friss, ropogós nyersanyag, útját a lézerperforáló egységgel ellátott védőgázas csomagológépeken végezve. A rukkola- és madársaláta-levelek mosás után légbefúvással és elszívással kombinált szárítóberendezésben lebegtek annak érdekében, hogy a szárítás során a levélkék gyengéd szövetei ne sérüljenek. A modern csúcstechnológia gépei ezek, melyek természetesen nem működnének elég hatékonyan odafigyelő emberek irányítása nélkül…
A raktárban varázslatos nevű, sosem látott salátafélékkel (pl. tatsoi, red chard) is megismerkedhettek a látogatók. Nagy sikert arattak a különféle színű répák is.
Az előadóterembe visszatérve a cég termékújdonságai közül a Görög és Cézár salátatálat kóstolta meg a csoport ebédre. Ezek a készétel-salátatálak a saláta mellett számos egyéb összetevőt (öntetek, sajtok, olívabogyó, kruton, koktélparadicsom stb.) tartalmaznak, sőt egy kisvillát is hozzácsomagolnak, így valóban azonnal fogyasztható ez az egészséges termék. Óriási sikere volt a répacsillagnak, amihez kapcsolódóan záporoztak a kisgyermekekhez kapcsolódó ötletek. Szívesen és lelkesen osztották meg véleményüket a vendégek, hiszen meggyőződtek, milyen értő és odafigyelő, az egészségre nevelést szívén viselő vállalat az eisberg.
(X)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Csökkentette az élelmiszerárakat az árrésstop és az online Árfigyelő bővítése
2025 áprilisában csökkent az infláció és az élelmiszerárak növekedési üteme…
Tovább olvasom >ÖRT-NMHH Minikonferencia: Merre tovább influenszer reklámozás?
Milyen szabályok vonatkoznak ma az influenszerekre? Hol húzódnak az etikai…
Tovább olvasom >Bővül az ALDI app: ezentúl kuponok is elérhetők
Újabb mérföldkőhöz érkezett az ALDI applikáció. A vásárlók mostantól bármely…
Tovább olvasom >