Ehető héjú banánt fejlesztettek ki Japánban
Egy japán mezőgazdasági cég ehető héjú banánt fejlesztett ki, amelyet úgy hoztak létre, hogy a gyümölcs növekedési sejtjeit lassan lehűtötték mínusz 60 fokra, majd felolvasztották azokat – írja az agrarszektor.hu. A fogyasztóknak a kutatók azt javasolják, hogy akkor fogyasszák el héjával együtt a banánt, amikor már barna foltok jelentek meg a gyümölcsön. Az eddigi tapasztalatok alapján az értékelők a banán héját nagyon vékonynak találták, és hasonló állagúnak minősítették a banán belsejével.
Japánban népszerűek a praktikus kiszerelésű élelmiszerek, főleg a kevés idővel rendelkező emberek számára, akik széles körben találnak ilyen típusú készételeket, illetve különböző snack barokat. A kutatók szerint az ország ilyen jellegű kiskereskedelmi piaca várhatóan növekszik 2018-ban, és az ehető héjú banán kedveltsége is növekedhet. Az új gyümölcs valószínűleg speciális snackként jut majd el a fogyasztókhoz és kiegészítheti a snack barok kínálatát is. (agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Tovább erősítjük agrárkapcsolatainkat Japánnal
Hazánk számára kiemelt fontosságú Japán barátsága és a távol-keleti ország…
Tovább olvasom >Bezárja sanghaji gyárát a Yakult, átszervezéssel erősítene Kínában
A japán Yakult Honsha Sanghajban működő gyárának bezárásával tenné versenyképesebbé…
Tovább olvasom >Ma kezdődik a World Science Forum Budapesten
Ma kezdődik Budapesten a World Science Forum (WSF – Tudomány…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatósági trendek: mire figyeljünk 2025-ben?
2025-ben is erőteljes növekedés várható a vállalati zöld hitelek piacán,…
Tovább olvasom >Erős márkák, erős Magyarország: a Nemzetgazdasági Minisztérium aktívan támogatja a hazai vállalkozások márkaépítési törekvéseit
A hazai vállalkozások versenyképességet támogató adórendszer, a tisztességes kereskedelmi gyakorlatok,…
Tovább olvasom >GKI elemzés: A gazdasági kiszolgáltatottságról mi magunk is tehetünk
A kormány 2025-ös „repülőrajtjához” szükség lenne az export felfutására (a…
Tovább olvasom >