Ehető héjú banánt fejlesztettek ki Japánban
Egy japán mezőgazdasági cég ehető héjú banánt fejlesztett ki, amelyet úgy hoztak létre, hogy a gyümölcs növekedési sejtjeit lassan lehűtötték mínusz 60 fokra, majd felolvasztották azokat – írja az agrarszektor.hu. A fogyasztóknak a kutatók azt javasolják, hogy akkor fogyasszák el héjával együtt a banánt, amikor már barna foltok jelentek meg a gyümölcsön. Az eddigi tapasztalatok alapján az értékelők a banán héját nagyon vékonynak találták, és hasonló állagúnak minősítették a banán belsejével.
Japánban népszerűek a praktikus kiszerelésű élelmiszerek, főleg a kevés idővel rendelkező emberek számára, akik széles körben találnak ilyen típusú készételeket, illetve különböző snack barokat. A kutatók szerint az ország ilyen jellegű kiskereskedelmi piaca várhatóan növekszik 2018-ban, és az ehető héjú banán kedveltsége is növekedhet. Az új gyümölcs valószínűleg speciális snackként jut majd el a fogyasztókhoz és kiegészítheti a snack barok kínálatát is. (agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Árat emel Japánban a Suntory októbertől
A japán italóriás Suntory 2025. október 1-jétől áremelést hajt végre…
Tovább olvasom >Élesztőalapú tejhelyettesítőt fejlesztett Japánban az Asahi
Az Asahi Group Japan új LIKE MILK nevű terméke Japán…
Tovább olvasom >Amerikai rizs Japánban: szemléletváltás a rizshiány nyomán
Japánban egyre több étterem és üzletlánc fordul amerikai és más…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >A német kiskereskedelmi forgalom csökkent áprilisban havi szinten
Németországban reálértéken 1,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom áprilisban havi…
Tovább olvasom >