Ehető héjú banánt fejlesztettek ki Japánban
Egy japán mezőgazdasági cég ehető héjú banánt fejlesztett ki, amelyet úgy hoztak létre, hogy a gyümölcs növekedési sejtjeit lassan lehűtötték mínusz 60 fokra, majd felolvasztották azokat – írja az agrarszektor.hu. A fogyasztóknak a kutatók azt javasolják, hogy akkor fogyasszák el héjával együtt a banánt, amikor már barna foltok jelentek meg a gyümölcsön. Az eddigi tapasztalatok alapján az értékelők a banán héját nagyon vékonynak találták, és hasonló állagúnak minősítették a banán belsejével.
Japánban népszerűek a praktikus kiszerelésű élelmiszerek, főleg a kevés idővel rendelkező emberek számára, akik széles körben találnak ilyen típusú készételeket, illetve különböző snack barokat. A kutatók szerint az ország ilyen jellegű kiskereskedelmi piaca várhatóan növekszik 2018-ban, és az ehető héjú banán kedveltsége is növekedhet. Az új gyümölcs valószínűleg speciális snackként jut majd el a fogyasztókhoz és kiegészítheti a snack barok kínálatát is. (agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Rizskrízis Japánban: vészhelyzeti import és szabályozási fordulat a stabil árakért
Japánban a rizsárak egy év alatt közel a duplájára emelkedtek,…
Tovább olvasom >Árat emel Japánban a Suntory októbertől
A japán italóriás Suntory 2025. október 1-jétől áremelést hajt végre…
Tovább olvasom >Élesztőalapú tejhelyettesítőt fejlesztett Japánban az Asahi
Az Asahi Group Japan új LIKE MILK nevű terméke Japán…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magas szintű, de csökkenő foglalkoztatás és sok területen munkaerőhiány jellemzi a hazai munkaerőpiacot
2025 első hónapjaiban a foglalkoztatottak száma megközelítette a 4,7 millió…
Tovább olvasom >Országszerte tart az aratás, hazánk kenyere biztosított
A gazdák munkájának és szorgalmának köszönhetően biztosított az ország kenyere,…
Tovább olvasom >Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >