Együttműködési megállapodást kötött a MATE és a COOP
A magyar élelmiszergazdaság tevékenységének támogatása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a COOP üzletlánc – közölték az aláírók közös közleményben kedden az MTI-vel.

Együtt támogatja a magyar élelmiszergazdaságot a MATE és a COOP
A tájékoztatás szerint az együttműködés különös jelentőséggel bír Magyarország legnagyobb agráregyeteme és az ország legnagyobb lefedettséggel rendelkező, 100 százalékban magyar tulajdonú élelmiszer-kereskedelmi lánca között a biztonságos hazai élelmiszerellátás, valamint a szakemberutánpótlás biztosítása érdekében.
Gyuricza Csaba, a MATE rektora a közleményben kiemelte, az élelmiszertudomány, a biotechnológia olyan dinamikusan változó terület, amelyben a technológia és a fogyasztói igények változása folyamatosan új kihívások elé állítja a szakembereket.
Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozta, a megállapodással még szorosabbra fűzik kapcsolatukat a felsőoktatási intézménnyel, amelynek keretében a Budai Campuson COOP tárgyalástechnikai oktatói termet alakítanak ki.
Rédei István, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja, aki az egyetem oktatómunkájában előadóként és vizsgabizottsági tagként több éve vesz részt a közleményben úgy fogalmazott, az egyetem számtalan új és naprakész elméleti tudással rendelkezik, a hallgatók pedig friss diplomásként ezzel felvértezve léphetnek a kereskedelmi szektor munkaerőpiacára. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
IDEAAL™: Versenyképes fehérjekészítmény hazai szereplőktől
Egy közös kutatásfejlesztési projekt, három szereplő, egy egyedülálló tejfehérje-készítmény –…
Tovább olvasom >Fenntartható saját márkával ment élelmiszert a Coop Svájcban
A Coop Switzerland új, fenntartható saját márkája, a Nice-to-Save-Food az…
Tovább olvasom >Élelmiszerpazarlás-csökkentő platformot indít a Too Good To Go
A Too Good To Go új, mesterséges intelligenciával támogatott platformot…
Tovább olvasom >További cikkeink
Történelmi csúcson a vállalati fúziók – gyorsabb eljárásokkal, mesterséges intelligenciával dolgozik a GVH
2024-ben rekordszámú vállalati összefonódás történt Magyarországon, az érintett cégek összesített…
Tovább olvasom >Ismét csökken a tojás ára a Lidl-ben
Idén másodszor csökkenti az egyik legfontosabb alapélelmiszer árát a Lidl,…
Tovább olvasom >Pisztáciaboom a világban – sok helyen kedvenc snack lesz
A pisztácia iránti kereslet világszerte folyamatosan nő, és a globális…
Tovább olvasom >