Együttműködési megállapodás a magyar szeszesital-gyártás fejlesztése érdekében
Együttműködési megállapodás született a magyar szeszesital-gyártás fejlesztése érdekében
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetem (SZIE) és a Miskolci Likőrgyár Zrt. a magyar szeszesital-gyártás értéknövelő és fenntartható fejlesztése érdekében szerdán Budapesten.
Palkovics László, az egyetem rektora a megállapodás aláírásán kiemelte, hogy a Borsod megyei székhelyű vállalat fontos ásványvízforrással rendelkezik, amelynek kiaknázása gazdaságilag stratégiai jelentőségű, ehhez a SZIE szakmai, innovációs partnerséget kíván nyújtani. Az együttműködés során fontos cél és feladat egy újfajta ízesített ásványvíz és egy innovatív, biológiailag lebontható csomagolás, valamint újfajta likőrtermékek és új pálinkaérlelési módszer fejlesztése.
Kerschner Ferenc, a Miskolci Likőrgyár Zrt. vezérigazgatója hozzátette: a megállapodás aláírói egyetértenek abban, hogy a közös kezdeményezésekhez kapcsolódóan fontos szerepet kap a tudományos szféra és a vállalkozások közötti kapcsolat erősítése, a kutatásfejlesztési pályázatokban való együttműködés. Ezen irányú közös tevékenységük eredményei a közeljövőben hatékonyabban épülhetnek be az élelmiszeriparba, hozzájárulva a gazdasági versenyképesség erősítéséhez.
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az egyetem és a Miskolci Likőrgyár Zrt. a magyar szeszesital-gyártás értéknövelő és fenntartható fejlesztése érdekében.
MTI/Soós Lajos
A képen Frey Tamás, a tanszék munkatársa egy számítógépes vezérlésű lépcsős lepárló berendezést kezel a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Sör- és Szeszipari Tanszékének pálinkafőző üzemében 2019. március 20-án.
Kapcsolódó cikkeink
Rovaralapú megoldások kutatásában működik együtt az Agroloop és a Széchenyi István Egyetem
A rovaralapú megoldások közös kutatására és fejlesztésére kötött együttműködési szándéknyilatkozatot…
Tovább olvasom >Szijjártó Péter: új lehetőségeket nyit a magyar-iráni mezőgazdasági együttműködési megállapodás
Új kereskedelmi lehetőségeket nyit az agrár- és élelmiszeripari területen a…
Tovább olvasom >Hazánk tovább erősíti az agrárkapcsolatait Kínával
Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a Kína és Magyarország közötti mezőgazdasági…
Tovább olvasom >További cikkeink
A magyar torma virágzik – mégis nehéz helyzetben vannak a termelők
Bár 2024-ben tovább nőtt a magyar tormaexport volumene, és a…
Tovább olvasom >Erős Pistás pogácsával rukkolt elő az Univer és a Lipóti Pékség
Omlós, mégis nagy erő van benne, egyesíti a túrós-tejfölös könnyedséget…
Tovább olvasom >Nem áll meg 2025-ben sem a SPAR fejlődése: két budapesti áruház újult meg 580 millió forintból
Mintegy 580 millió forintos beruházással megújult két budapesti SPAR szupermarket.…
Tovább olvasom >