Együtt készíti Magyarország az év szilvapálinkáját!
Magyarország közösen készíti el az év szilvapálinkáját, amelyet először tavasszal, a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhat meg a közönség.
Míg ősszel, a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon minden évben egy vendég ország vendég párlata mutatkozik be, ahogy tavaly Olaszország és a grappa, addig tavasszal a gyümölcsök kapnak központi szerepet.
Idén május 5-8 között, a Budapesti Pálinkafesztiválon új sorozat veszi kezdetét: a rendezvény tematikusan a pálinka legfontosabb alapanyagára, a gyümölcsre épül majd. Elsőként a szilva mutatkozik be, tehát 2011 szilva éve lesz! A fesztiválon kiemelt szerepet kap az eredetvédett szilvapálinka, így a szatmári és békési. Továbbá az ételkínálatban is számtalan szilvából, valamint szilvapálinkával készült ételt kóstolhatnak a vendégek.
Az esemény fő attrakciója az év pálinkája lesz, amelyet közösen készítenek el az ország pálinkafőzői. A kereskedelmi főzdék prémium szilvapálinkáinak házasításával létrehozott blendelt pálinkából összesen 1100 db 0.5 literes palack készül. A pálinkafőzdék által biztosított tételek kiválasztását dr. Panyik Gáborné, a Pálinka Céh Egyesület elnöke irányítja.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Protechtor Future Summit: A gazdasági-politikai szakértők már az összeomlást várják, a cégvezérek körében viszont töretlen az optimizmus
Klímaváltozás, járványok, erőforráshiány, biztonsági fenyegetések – válságok mindig is voltak,…
Tovább olvasom >Itt van most Európa legolcsóbb karácsonyi vására
Az erdélyi Nagyszeben karácsonyi vására mára Európa egyik legkedveltebb adventi…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >