Egyre nagyobb kihívások előtt áll a fűszeripar
Ahogy a klímaváltozás hatásai egyre érezhetőbbé válnak, a fűszertermesztés is komoly kihívásokkal szembesül. A globális felmelegedés és az időjárás ingadozásai miatt a fűszernövények termelése egyre nehezebb feladat – írja a HelloVidék.
Kaliforniában az aszály súlyosan érinti az öntözést, Indiában pedig a kiszámíthatatlan monszunok miatt nehezebb tervezni a termelést. Ezek az éghajlati változások nemcsak a termelőknek, hanem a vásárlóknak is hatással vannak, mivel az ellátási lánc instabilitása miatt ingadozhatnak a fűszerek árai.
A fenntartható gazdálkodás megoldás lehet az éghajlatváltozás okozta problémákra. Az amerikai és indiai termelők csepegtető öntözés, napenergia, ökológiai gazdálkodás és technológiai fejlesztések segítségével próbálják stabilizálni a termelést. A vállalatok is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az újrahasznosítható csomagolásra és a fenntartható forrásokra, hogy válaszoljanak a fogyasztók környezettudatos igényeire. Magyarországon a prémium minőségű fűszerek iránti kereslet is nő, és a hazai vállalatok is lépéseket tesznek a fenntarthatóbb termelési és csomagolási megoldások felé.
Kapcsolódó cikkeink
Veszélyben a világ fűszerei: a klímaváltozás a tömjént és a vaníliát sem kíméli
A globális felmelegedés egyre súlyosabb hatással van a világ fűszertermelésére…
Tovább olvasom >Melyik a magyarok kedvenc fűszere?
A legnépszerűbb online szupermarket kínálatában több mint 300 különböző fűszer…
Tovább olvasom >NKFH: Cape Herb & Spice őrlőfejes fűszereket hívott vissza a forgalmazó
Cape Herb & Spice őrlőfejes fűszereket hívott vissza a forgalmazó,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Augusztus végéig meghosszabbítják az élelmiszerek árréscsökkentését
Nagy István agrárminiszter a saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy a…
Tovább olvasom >Csökken a kereskedelem jövedelmezősége – érdemi forrásokat nyit meg a kormány
Május 28-án tartották a Laurel Számítástechnikai Kft. sorrendben 12. Retail…
Tovább olvasom >Szigorodnak a húskészítményekre vonatkozó szabályok – új fogalom is bekerül a rendeletbe
Újabb, a hazai élelmiszerszabályozást érintő módosítási tervezet jelent meg: az…
Tovább olvasom >