Egyre nagyobb a német fogyasztók hazai élelmiszerekbe vetett bizalma
A német fogyasztók 89%-a biztonságosnak vagy nagyon biztonságosnak tartja az élelmiszereket – derült ki a QS Qualität und Sicherheit megbízásából készült, reprezentatív Forsa-felmérésből. Ez 3 százalékpontos növekedést jelent az előző évhez képest.
A kutatás szerint ugyanakkor a megkérdezettek közel fele (47%) úgy érzi, nincs megfelelően tájékoztatva az élelmiszerbiztonságról, míg 46% elégedett az elérhető információval – számolt be a Lebensmittelpraxis.
A fogyasztók a legnagyobb kockázati tényezőként az otthoni tárolást nevezték meg: a hűtőben való tárolásban 68% lát veszélyt, ezt követte kockázatot jelentő tényezőként az élelmiszerek hazaszállítása (64%) és a nem megfelelő előkészítés, például a gyümölcsök és zöldségek alapos mosásának hiánya (54%).
A felmérés pozitív eredménye, hogy a termékvisszahívásokat a válaszadók 41%-a annak jeleként értelmezi, hogy az élelmiszerbiztonsági rendszerek hatékonyan működnek, míg 33% ezek miatt inkább bizonytalanságot érez. A résztvevők 37%-a úgy érzékeli, az utóbbi években gyakoribbá váltak a termékvisszahívások.
Kapcsolódó cikkeink
Digitális kedvezményappot indított a német Norma
Németországban új digitális kedvezményalkalmazást indított a Norma diszkontlánc június 2-án…
Tovább olvasom >A német kiskereskedelmi forgalom csökkent áprilisban havi szinten
Németországban reálértéken 1,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom áprilisban havi…
Tovább olvasom >Újrahasználható termékdisplay használatával csökkenti a hulladékot Európa-szerte a dm
A dm drogérialánc több mint 2100 németországi üzletében, valamint más…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megjelent az FMCG-piac 2024. évi kereskedelmi toplistája
Maradt minden a régiben: Lidl, SPAR, Tesco a dobogósok sorrendje!…
Tovább olvasom >KSH: 2025 első negyedévében a gazdaság teljesítménye stagnált a 2024. első negyedévihez képest
Magyarország bruttó hazai termékének volumene 2025 első negyedévében a nyers…
Tovább olvasom >Vegyszerkoktél a tányéron: riasztó adatok az európai élelmiszerek szennyezettségéről
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) friss jelentése szerint az európai…
Tovább olvasom >