Egymillió forintos fizetést kínálnak a Bazilikánál az adventi vásáron
Rendkívüli álláshirdetés keltett figyelmet a Bazilika előtti adventi vásáron, ahol akár nettó egymillió forintos havi keresetet is elérhetnek a kürtőskalács-készítők. A Profession.hu oldalon megjelent hirdetés alapbére nettó 500 ezer forint, amelyet forgalmi bónuszokkal lehet jelentősen növelni – szúrta ki a VG.
„Kürtőskalács készítőt” keresnek
Az álláshirdetés eladói, sütői és dagasztó-feltevői pozíciókra keres „aktív, termelékeny” munkavállalókat, akik képesek csapatban dolgozni és lelkesedéssel végzik feladataikat. Az állásleírás külön hangsúlyozza, hogy a pozíció nemcsak az adventi időszakra, hanem hosszú távra is szól.
Bónuszok és teljesítmény
A nettó egymilliós kereset forgalmi bónuszokkal érhető el. A hirdetés szerint:
„Még több pénz a jobb, és még több a kiváló munkára. A jobb és a kiválóbb munkát nagyrészt az eladott kalácsok jelentik.”
A pozíció elsődlegesen főállású munkavégzésre szól, de alkalmi munkavállalók is jelentkezhetnek. A hirdetés egyértelművé teszi: „Jelentős vállalás mellett akár nettó 1 millió forint is megkereshető. Kevesebb munkával kevesebb.”
Munkaerőhiány a karácsonyi vásárokon
A Világgazdaság szerint az adventi vásárokban jellemzően nagy a munkaerőhiány, és tavaly is jelentős összegeket kínáltak a pultosoknak és egyéb munkavállalóknak. A Bazilika vásárában például napi 30 ezer forintot fizettek pultosoknak 12 órás munkanapokért. A Haludvarban halpucolásért pedig 60 ezer forintot lehetett keresni naponta.
A kürtőskalács-készítő pozíció az idei szezon egyik legmagasabb fizetéssel kecsegtető ajánlata lehet, amely ráadásul hosszú távú munkalehetőséget is kínál a megfelelő jelentkezők számára.
Kapcsolódó cikkeink
Éder Tamás: „A cél a hatékonyság fokozása, a robotizált és automatizált technológiák elterjesztése”
A hazai élelmiszeripar 2025-ben is a korábbi évek kihívásait görgeti…
Tovább olvasom >Sztárgázsi, balatoni panorámával – munkaerőhiány és irreális elvárások sújtják a vendéglátást
Tovább súlyosbodik a munkaerőhiány a hazai vendéglátásban – különösen a…
Tovább olvasom >Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >Helyi gyártókkal lépne az uniós piacra a Temu
Egyre nagyobb hullámokat vet a Temu térnyerése Európában – most…
Tovább olvasom >Veszélyben az élelmiszerbiztonság? Magyarország nem támogatja a Mercosur-egyezményt
Komoly aggodalmakat fogalmazott meg Nagy István agrárminiszter az EU és…
Tovább olvasom >