Egyedülálló szárazáru-volumen a PICK–Délhús Csoportnál
Az október 25-én átadott új alsómocsoládi üzemegységgel a PICK–Délhús Csoporté lett Közép-Európa legnagyobb szárazáru-kapacitása. Az idén januárban indult 3,5 milliárd forintos beruházás mintegy 70 százalékos teljesítménybővítést jelent az üzemben, amely így évi közel
10 000 tonna árut képes feldolgozni. Ez – a szegedi szárazárugyártással kiegészülve – azt eredményezi, hogy a vállalatcsoport éves szinten
20 000 tonna szárazáru előállítására lesz képes, amely egyedülálló volumen a régióban.
Az új üzemegység kialakításakor az Európában legkorszerűbb technológiát alkalmazták. Ezért a PICK–Délhús Csoport penészmentes szárazárugyártásának nagy része Alsómocsoládon lesz. Mindemellett a penészes szalámik – például a világhírű téliszalámi – valamint a baconfélék gyártása továbbra is Szegeden, a sonkagyártás pedig Baján marad.
A beruházás szerves része a PICK–Délhús Csoport üzleti stratégiájának, amely a hazai piaci pozíciók megtartása mellett az exportértékesítést kívánja erősíteni. Ezt a célt a nyugat-európai trendeknek megfelelően egyfelől minőségi, valamint prémium termékek gyártásával, másfelől az erőforrások koncentrációjával lehet elérni. Mindezek érdekében a PICK Szeged Zrt. és a Délhús Zrt. összeolvadását a két cég közgyűlése már jóváhagyta, és az adminisztrációs eljárásokat követően a fúzió várhatóan 2006. november végére le is zárul.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visit Hungary: még jelentkezhetnek a települések az ország egyik legnépszerűbb környezetszépítő versenyére
Május 30-ig még nevezhetnek a települések Magyarország egyik legsikeresebb és…
Tovább olvasom >Piacra jutás, marketing, AI applikáció: kézzelfogható segítséget nyújt a SPAR Régiók Kincsei programja a kistermelők számára
Több mint 550-re emelkedett a kistermelőktől, kézműves cégektől, kisebb borászatokból…
Tovább olvasom >Megérkezett a Samsung Vision AI a vállalat legújabb tévéivel és hangprojektoraival
A Samsung bejelentette 2025-ös televízió és hangprojektor termékcsaládjainak bevezetését, a…
Tovább olvasom >