Egy hónappal meghosszabbítható az e-kérelem beadása
Az Európai Bizottság mai bejelentése alapján a közvetlen mezőgazdasági támogatások, illetve a II. pilléres területalapú támogatások szankciómentes benyújtásának határidejét a tagországok – saját döntésük alapján – 2015. június 15-ig meghosszabbíthatják.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) már tavaly októberben, mind hazai, mind nemzetközi szinten kezdeményezte a határidő meghosszabbításának engedélyezését, tekintettel a gazdálkodókat sújtó megnövekedett adminisztrációs terhekre.
Mindezek alapján a Kamara üdvözli a brüsszeli döntést, amely sok ezer gazdálkodó számára jelenthet könnyebbséget, és bízik abban, hogy az agrárkormányzat élni fog a lehetőséggel.
A Bizottság sajtóközleménye alapján a határidő kitolásának lehetőségéről a tagállamok saját hatáskörben dönthetnek, amely azonban kizárólag a 2015-ös kérelmek beadására vonatkozhat. (agroinform.com)
Kapcsolódó cikkeink
Az Európai Bizottság mezőgazdasági és élelmiszeripari ütemterve garantálja az EU élelmiszerbiztonságát
Az Európai Bizottság által februárban elfogadott mezőgazdasági és élelmiszeripari ütemterv…
Tovább olvasom >Rendszeres vakcinázást javasolnak a szakértők a lóherpesz ellen
Rendszeres vakcinázást javasolnak a lóherpesz ellen az Állatorvostudományi Egyetem szerdai…
Tovább olvasom >Uniós biztos: az Európai Bizottság mezőgazdasági és élelmiszeripari ütemterve garantálja az EU élelmiszerbiztonságát
Az Európai Bizottság által februárban elfogadott mezőgazdasági és élelmiszeripari ütemterv…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >