Egy falat inspiráció – Gasztro rovat az Electrolux weboldalán
Különleges alapanyag-kombinációk, pörgős videók, pikáns, érdekes és hasznos információk a hozzávalókról. – ezt ígéri az Electrolux új gasztro-videó rovatát, az Egy falat inspirációt megtekintőknek a háztartási és nagykonyhai készülékeket gyártó cég.
Az új gasztro-videó rovat havonta két témával frissül. Az első hallásra néha furcsának tűnő ételek mindig valamilyen szezonális alapanyagra épülnek. A minden háztartásban megtalálható, többnyire sósan tálalt paprika, itt édes paprikalekvárként születik újjá, a klasszikus olasz burgonyagombóc, a gnocchi pedig sütőtökből és édesburgonyából készül.
Minden fogás elkészítését megnézhetjük egy-egy rövid recept-videóban, megtaláljuk a hozzávalók listáját és az elkészítés módját, így minden kéznél van, ha kedvet kapunk valamelyik finomság reprodukálásához. Ha többet akarunk tudni az alapanyagokról, vagy ebéd/vacsora közben érdekes sztorikkal akarjuk színesíteni a beszélgetést, elolvashatjuk az ételekhez kapcsolódó rövid cikkeket. Megtudhatjuk például, hogy miben rejlik a füge szépítő és vágykeltő ereje, vagy azt is, mit jelent a hindi eredetű, pikáns csatni szó.
A videókban a Szárnyas Ízvadász blog szerzője főz, aki közvetlen, barátságos, pörgős stílusának, időnként őrült helyszíneinek és alkotásainak köszönhetően, mára az egyik legnépszerűbb gasztrobloggerré vált Magyarországon. Az Electrolux Egy falat inspiráció rovatában a fent említett paprikalekváron és sütőtökös gnocchin kívül készített már szilvás-fügés csatnit, gyömbérrel és fahéjjal, illetve az olasz ősz jegyében vaníliás panna cottát gránátalma öntettel. Mindegyik gyorsan elkészíthető, mégis különleges finomság, melyek valóban inspirálhatnak minket arra, hogy kipróbáljunk valami újat, izgalmasat, ami eddig nem volt része otthon, a gasztro kultúránknak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >