Egy falat Dali
Kincset osztunk meg az olvasóval, nem is kicsit: íme néhány Dali gasztronómiai idézet:
Amikor hat éves voltam, szakácsné akartam lenni. Hétévesen pedig napóleon. De amikor benőtt a fejem lágya, megértettem, hogy nem törhetek magasabbra, minthogy Dali legyek.
Tudom, mit eszem. Azt nem tudom, mit csinálok.
Valójában csak olyasmit szeretek enni, aminek áttekinthető a formája és az értelem számára világos. Undorodom a spenóttól, mert alaktalan, akár a szabadság. A spenót ellentéte a fegyverzet.
Szájpadlásom szent tabernákulumában lakozó értelmem arra csábít, hogy nagy figyelmet fordítsak a táplálékomra. Egyébként is mindenre figyelmet fordítok. Elsősorban a figyelemre.
Tényleg igaz, hogy most festett képet a feleségéről roston sült karajokkal a vállán?
– Igen, így van, de nincsenek megsütve.
– Miért?
– Mert Gala is nyers.
– És miért kellenek a karajok a feleségére?
– Szeretem a karajt és a feleségemet is, semmi okom nincs rá, hogy ne fessem meg őket együtt.
Sem az angolok, sem az amerikaiak nem tudnak enni. Márpedig bizonyítva vagyon, aki nem tud enni, az nem tud festeni.
A szépség vagy ehetővé válik vagy nem.
Ha a csigának saját íze lenne, szerezhetne-e az emberi szájpadlás valaha is olyan pitagoraszi ismeretet arról, ami a Földközi tenger környéki kultúrát képviseli, arról az ólomszürke, holdas és eufórikus elragadtatásban haldokló holdsarlóról, ami a fokhagymagerezd? A fokhagyma az ízetlen csiga mindennemű zamata nélkül a könnyekig megvilágítja felhőtlen eget.
Kapcsolódó cikkeink
Nyitott portákkal várják a fogyasztókat a kistermelő
Országszerte kinyitják kapuikat a fogyasztók előtt a hazai kistermelők. A…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet
Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kutatás: Óriási a szakadék a turisták környezettudatossága és valós utazási szokásai között
Bár egyre több turista vallja magát környezettudatosnak, utazási szokásaikban ez…
Tovább olvasom >Csak egyszerű alapanyagokból! Vágod? – A nap videója
Főleg tofu és uborka. De ahogy tálalják… Persze késkezelésből azért…
Tovább olvasom >Mit rejt a fehérneműd? – A nap képe
A divattervező Calvin Klein provokatív reklámkampányokat használt arra, hogy párbeszédet…
Tovább olvasom >