Egy falat Dali
Kincset osztunk meg az olvasóval, nem is kicsit: íme néhány Dali gasztronómiai idézet:
Amikor hat éves voltam, szakácsné akartam lenni. Hétévesen pedig napóleon. De amikor benőtt a fejem lágya, megértettem, hogy nem törhetek magasabbra, minthogy Dali legyek.
Tudom, mit eszem. Azt nem tudom, mit csinálok.
Valójában csak olyasmit szeretek enni, aminek áttekinthető a formája és az értelem számára világos. Undorodom a spenóttól, mert alaktalan, akár a szabadság. A spenót ellentéte a fegyverzet.
Szájpadlásom szent tabernákulumában lakozó értelmem arra csábít, hogy nagy figyelmet fordítsak a táplálékomra. Egyébként is mindenre figyelmet fordítok. Elsősorban a figyelemre.
Tényleg igaz, hogy most festett képet a feleségéről roston sült karajokkal a vállán?
– Igen, így van, de nincsenek megsütve.
– Miért?
– Mert Gala is nyers.
– És miért kellenek a karajok a feleségére?
– Szeretem a karajt és a feleségemet is, semmi okom nincs rá, hogy ne fessem meg őket együtt.
Sem az angolok, sem az amerikaiak nem tudnak enni. Márpedig bizonyítva vagyon, aki nem tud enni, az nem tud festeni.
A szépség vagy ehetővé válik vagy nem.
Ha a csigának saját íze lenne, szerezhetne-e az emberi szájpadlás valaha is olyan pitagoraszi ismeretet arról, ami a Földközi tenger környéki kultúrát képviseli, arról az ólomszürke, holdas és eufórikus elragadtatásban haldokló holdsarlóról, ami a fokhagymagerezd? A fokhagyma az ízetlen csiga mindennemű zamata nélkül a könnyekig megvilágítja felhőtlen eget.
Kapcsolódó cikkeink
Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Csütörtökön kezdődik a 13. Avasi Borangolás Miskolcon
Idén is megrendezik az Avasi Borangolást Miskolcon, ahol a belváros…
Tovább olvasom >Spárgaszezon indul Magyarországon: exportnagyhatalom vagy gasztronómiai lehetőség?
Miközben Nyugat-Európában tavaszi csemegeként ünneplik, itthon még mindig csak szűk…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >