Egy falat Dali
Kincset osztunk meg az olvasóval, nem is kicsit: íme néhány Dali gasztronómiai idézet:
Amikor hat éves voltam, szakácsné akartam lenni. Hétévesen pedig napóleon. De amikor benőtt a fejem lágya, megértettem, hogy nem törhetek magasabbra, minthogy Dali legyek.
Tudom, mit eszem. Azt nem tudom, mit csinálok.
Valójában csak olyasmit szeretek enni, aminek áttekinthető a formája és az értelem számára világos. Undorodom a spenóttól, mert alaktalan, akár a szabadság. A spenót ellentéte a fegyverzet.
Szájpadlásom szent tabernákulumában lakozó értelmem arra csábít, hogy nagy figyelmet fordítsak a táplálékomra. Egyébként is mindenre figyelmet fordítok. Elsősorban a figyelemre.
Tényleg igaz, hogy most festett képet a feleségéről roston sült karajokkal a vállán?
– Igen, így van, de nincsenek megsütve.
– Miért?
– Mert Gala is nyers.
– És miért kellenek a karajok a feleségére?
– Szeretem a karajt és a feleségemet is, semmi okom nincs rá, hogy ne fessem meg őket együtt.
Sem az angolok, sem az amerikaiak nem tudnak enni. Márpedig bizonyítva vagyon, aki nem tud enni, az nem tud festeni.
A szépség vagy ehetővé válik vagy nem.
Ha a csigának saját íze lenne, szerezhetne-e az emberi szájpadlás valaha is olyan pitagoraszi ismeretet arról, ami a Földközi tenger környéki kultúrát képviseli, arról az ólomszürke, holdas és eufórikus elragadtatásban haldokló holdsarlóról, ami a fokhagymagerezd? A fokhagyma az ízetlen csiga mindennemű zamata nélkül a könnyekig megvilágítja felhőtlen eget.
Kapcsolódó cikkeink
Két napig Korea a Margit-szigetre költözik: indul az ingyenes KoreaON 2025 kulturális fesztivál!
A budapesti nyár idén is elhozza a KoreaON kulturális fesztivált,…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az utazás jövője: mesterséges intelligencia válthatja le az utazási irodákat
A turizmus világszerte robbanásszerűen növekszik, különösen Ázsiában, ahol a bővülő…
Tovább olvasom >Filmvetítéssel és késő esti nyitvatartással is várják a fővárosi fürdők nyáron a közönséget
Az iskolai nyári szünet kezdetével változatos programokkal várják a vendégeket…
Tovább olvasom >Cukrász Szakmai Nap 2025
A Magyar Cukrász Ipartestület május 5-én tartotta meg hagyományos tavaszi…
Tovább olvasom >