Egy év után ismét zöld utat kapott a magyar húsfeldolgozók exportja Oroszországba
Az orosz állat- és növény-egészségügyi felügyelet feloldotta a négy magyar húsfeldolgozó vállalat oroszországi exportját sújtó ideiglenes korlátozásokat – adta hírül az Interfax hírügynökség nyomán az MTI.
Gilyán György moszkvai magyar nagykövet a felügyelet vezetőjével folytatott megbeszélésén már korábban ígéretet kapott arra, hogy rövidesen engedélyezik az exportot, amelyet Moszkva közel egy éve korlátozott.
A nagykövet akkor a korlátozás okáról az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy a szóban forgó cégek termékeiben az – európai uniósnál alacsonyabb – orosz egészségügyi határértéket meghaladó mérgező anyagokat találtak. A magyar cégek azóta lépéseket tettek ennek kiküszöbölésére.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Drágítja az élelmiszert, hogy túl sok kézen megy át? – Ellátási láncokról és a „rövidítés” illúziójáról beszélt Éder Tamás
Sokan gondolják úgy, hogy az élelmiszerek árából le lehetne faragni,…
Tovább olvasom >„Ez egy politikai termék” – Az árrésstopról és a kiskereskedelem válságáról beszélt az MNKSZ főtitkára
Szakmailag nem indokolható, mégis maradhat – így foglalható össze az…
Tovább olvasom >A FAO elismerésben részesíti a fiatal gazdákat
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) jelöléseket vár a Fiatal…
Tovább olvasom >