Egy, csak egy fesztivál van talpon a vidéken
Büszkék lehetnek a békéscsabaiak a kolbászfesztiválra, mely a magyarországi fesztiválok között egyedüliként nyerte el a kiváló minősítésű gasztronómiai fesztivál címet.
A Csabai Kolbászfesztivál az Oktatási és Kulturális Minisztérium, az Önkormányzati Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a Magyar Fesztiválszövetség, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus szervezésében végzett fesztiválminősítés keretében kapta meg a kitüntető címet.
A kolbászfesztiválnak köszönhetően egy olyan rendezvény jött létre Békéscsabán, amely bemutatja a térség gasztronómiai, kulturális hagyományait, és lehetőséget teremt más vidékek számára is a bemutatkozásra. Az elmúlt években a rendezvény szervezői egyre több mindent adtak hozzá a kolbász tematikához: az őrölt paprikakészítést és a helyi kismesterségek bemutatását, a disznóvágási hagyományokat, a hurka- és cigánykakészítést, a borkóstolást és a helyi pálinkakészítést, a térség turisztikai adottságait, kulturális értékeit, mindezt népünnepély hangulattal fűszerezve. Érződik, hogy a fesztivál a térség élelmiszeripari és gasztronómiai kisvállalkozói számára is fontos gazdasági lehetőséget jelent.
A kísérő kiállításokon számtalan minőségi magyar termék megjelenik, a mezőgazdasági termékektől a népi iparművészet számos remekéig. A magyar pálinka, bor, rétes, a pirospaprika mind meghatározója a fesztiválnak – írja az esemenymenedzser.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Nyárindító bor és pezsgő ünnep a Szabadság téren
A nagy sikerű Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep…
Tovább olvasom >Megnyitott a dubaji Gulfood, 24 kiállító az AMC standján
A világ vezető élelmiszeripari szakkiállításai közül az egyik a dubaji…
Tovább olvasom >Kihirdették a 10. jubileumi K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat nyerteseit
Tizedszer hirdették ki a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat nyerteseit.…
Tovább olvasom >