Egy alkalommal átlagosan fél kiló baromfihúsból készült terméket vásárolunk
A baromfihúsból készült húsipari termékek szegmense a második legnagyobb szegmens a feldolgozott húsok piacán. A szegmens a teljes piachoz viszonyítva (a házi készítésű termékeket leszámítva) jobban teljesített értékesített mennyiség tekintetében a 2008. október és 2009. szeptember közötti időszakban – derül ki a GfK Hungária privát háztartások fogyasztását mérő ConsumerScan adataiból. A szegmens 2 százalékkal csökkent, a teljes piacon tapasztalt 5 százalékos csökkenéssel szemben. Forgalmát tekintve azonban stabil volt, míg a teljes piac közel 2 százalékkal tudott növekedni a vizsgált időszakban. A szegmens vásárlói hatóköre a teljes piachoz és a sertéshúsból készült termékek szegmenséhez hasonlóan stabil. Amíg azonban a teljes kategóriát a háztartások 92 százaléka vásárolta legalább egyszer a vizsgált időszakban, addig a háztartások 78 százaléka vásárolta a szegmens termékeit. A szegmenset vásárló átlagos háztartás a vizsgált időszakban 22 alkalommal, egy alkalommal átlagosan fél kilót vásárolt.
Az átlagos kategóriavásárló háztartásokhoz képest a szegmenset vásárlók között az átlagosnál nagyobb számban találhatóak meg a 3-4 fős háztartások, a 30-39 éves háziasszonnyal rendelkező háztartások, illetve a gyermekes háztartások.
Virág Sándor
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Új felmérés: a vásárlók nem kérnek a mérgező vegyszerekből
Egy új, öt országot érintő felmérés komoly aggodalmakat tárt fel…
Tovább olvasom >Veszteségbe fordult a friss tej értékesítése – rávilágított a GVH grafikonja
A magyar kiskereskedelem egy újabb, eddig kevésbé reflektorfényben lévő problémája…
Tovább olvasom >Lassan elfogynak a sarki kisboltok: 22 ezer bolt tűnt el négy év alatt
2024 végére több mint 5200 kiskereskedelmi üzlet szűnt meg Magyarországon…
Tovább olvasom >